Nie bardzo rozumiem w czym problem.
Zakładam że zabierająca głos na YT kicia12345 jest również Zeusem12345 bo dziwnie zgodne te nicki.
I cóż czytamy w wypowiedzi kici?
(Podkreślenia w tekście moje - Akra)
"lokomotywy parowe dzielą się na stanowiące większość parowozy z tendrem doczepnym, mieszczącym paliwo i wodę, oraz parowozy beztendrowe (tendrzaki), przewożące zapas paliwa i wody na lokomotywie.
Czyli wymienione tu dwa rodzaje parowozów zostały zaliczone przez kicia12345 do LOKOMOTYW.
Mnie w filmiku zdegustował tylko zwrot "w miesiącu styczniu".
No tak Akra, skoro ja jestem dzieckiem, to Ciebie nie powinno tutaj już być, ale nie wszyscy muszą zrozumieć mój wpis.
Całe szczęście są wśród nas ludzie (czyt. yak) którzy "kumają" o co chodzi ;-)
Pozdrawiam... mam 159 powodów, żeby czuć się wyjątkowo na drodze
(_)(_)(_)====\*/====(_)(_)(_)
Lokomotywa czy parowóz (z pierwszego wątku) można by zaliczyć do wielkich zagadek ludzkości ;)
Wikipedia, by daleko nie szukać:
Lokomotywa – kolejowy pojazd szynowy z własnym napędem, przeznaczony do ciągnięcia lub pchania innych pojazdów (wagonów) po torach.
Po co tworzyć takie wątki i zaśmiecać forum?
ukp
Na razie pilny obserwator, ale relacja/galeria tuż, tuż
Jesteś jednak mało pilnym obserwatorem, bo to NIE JA stworzyłem ten wątek, tylko Zeus12345 :-)
I mam nadzieję, że Gromowładny nie walnie mnie piorunem za odkrycie tej niezwykłej tajemnicy :-))))))))
To była odpowiedź na Twój wpis:
"Zdaje się że dziecko ze zdjęcia dorwało się do klawiatury :-) Ale skąd wiedziało, że Chiny piszemy z wielkiej litery?"
Wiem, kto złożył wątek. Wikipedia i pytanie były dla Zeusa.
ukp
Na razie pilny obserwator, ale relacja/galeria tuż, tuż