Zaloguj się |Zarejestruj się
02-01-26 15:36
Re: KARTONOWE DINOZAURY V
Żółtodziób

Na forum
Od 2022
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 2
Posty - 1 089
Niestety jestem pomostowcem juz prawie 3 lata - niedługo urodziny (1973)
pozdro
WOJTEK
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Bussard , Alkett , America i coś tam jeszcze :)
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej , Cerkiew
03-01-26 11:24
Ryszard

Na forum
Od 2010
Relacje w toku - 26
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34
Posty - 10 989
W Rupieciarni - 20
Projekt 50 Lat MM
Ach ci wstrętni kapitaliści...
W numerze "Modelarza" z 1955 r.

taka informacja o tym, ze "biedny mały Melanezyjczyk nie wie co to jest modelarnia"

04-01-26 18:50
Jańcio

Na forum
Od 2006
Relacje z galerią - 4
Galerie - 22
Posty - 1 396
Projekt 50 Lat MM
No a ja już po urodzinkach . Akra Ciebie poryrało ? Gdzie Ty tu widzisz WULGARNOŚĆ . Każdy widzi co chce zobaczyć .

A pro po poziomu kultury ,, No tak, IPN-fuhrer z kaczą gębą..." Tak jest OK ? Przypisałeś z niemieckiej gazety - Opposition fuhrer

Pozdrawiam

Rok starszy Jańcio

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 04-01-26 22:05.
04-01-26 22:46
Lukee

Na forum
Od 2015
Posty - 777
Klub
SPM - Szczeciński Paprykarz Modelarski
Jańcio? Czyli dzisiaj Tobie składano życzenia? Czy wczoraj?

A odnośnie Twojego wpisu... "Hyży ruj" niestety od razu jest rozpoznawany prawidłowo - Twoje intencje są bardzo czytelnie "zakamuflowane" i niestety ale mocno różnią się od "fuhrera z kaczą gębą". Oczywiście pod względem wulgarności a nie formy. Na Forum w ogóle nie powinno być ani "kaczych gąb" ani "rui" ;-). I chyba nie chodzi tutaj w ogóle o poziom kultury tylko o neutralność światopoglądową.

Mnie bardziej rażą literówki i skróty nie do końca jasne ;-)
O co chodzi z "Przypisaniem z niemieckiej gazety"?
I proponuję poprawić na chociażby "A propos" jak już chcemy być mocno kulturalni... :-)
Czemu "zamieszało"? Kociewskie "poryrać" to jak znalazłem "zamieszać" - jak to się ma do Twojej wypowiedzi o kulturze? ;-)
05-01-26 00:05
Jańcio

Na forum
Od 2006
Relacje z galerią - 4
Galerie - 22
Posty - 1 396
Projekt 50 Lat MM
Urodziny miałem wczoraj tak więc już dawno wytrzeźwiałem . ,, Hyży ruj" niestety od razu jest rozpoznawany prawidłowo " To znaczy jak ? I tu możesz sobie wstawić co chcesz .A gdzie WULGARYZM . Te wpisy które są tu cytowane i JA mogę odczytywać jak Ty mój . Czyli Wasze jest mojsze od mojego ? Co do cytatu ,,Opposition fuhrer '' . Tak reklamowano Tuska własnie w niemieckiej gazecie przed wyborami . Tutaj jest o wiele więcej wpisów o podobnym poziomie tak więc sie dziwię że tak zareagowałeś . Trynd lewacki jest tu zawuważalny dlatego dorzuciłem coś ze strony przeciwnej .

Pozdrawiam

Prawak Jańcio

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 05-01-26 01:55.
05-01-26 10:44
Lukee

Na forum
Od 2015
Posty - 777
Klub
SPM - Szczeciński Paprykarz Modelarski
Pytałem o datę bo wczoraj (4) ja zmieniłem licznik ;-)
To był kryptowulgaryzm :-DD, teoretycznie masz rację ale nie ciągnij tego dalej ;-)
A tak zareagowałem bo upierasz się przy przegranej sprawie ;-), poza tym nie czytam wszystkich wpisów (życia by mi nie wystarczyło) chociaż rzeczywiście czasami znajduję wykropkowane wulgaryzmy, tyle że zwykle one dotyczą naszej zepsutej pracy nad modelem a nie Forumowiczów czy innych uczestników życia publicznego.
Jańcio - nie mam nic do Ciebie, jesteś świetnym modelarzem a osobiście Cię nie znam (przynajmniej nie kojarzę z moich zeszłorocznych wyjazdów) a szkoda, mam nadzieję, że będzie okazja na wypicie piwa na jakiejś integracji :-D. I mam nadzieję, że nie przeszkodzi Ci mój liberalizm ;-)
A co do niemieckiego... No cóż - niemiecki język u nas daje właśnie takie skojarzenia jak Twój "Hyży ruj" - korzystasz dokładnie z takiego samego schematu. I o ile byśmy o tym rozmawiali przy piwie to bym się nawet z Tobą pośmiał ;-).
Szczęśliwego Nowego Roku
05-01-26 15:35
Ryszard

Na forum
Od 2010
Relacje w toku - 26
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34
Posty - 10 989
W Rupieciarni - 20
Projekt 50 Lat MM
Po Twoich ostatnich wpisach wszystko jasne - Jańco już wiem(y) i nawet nie chodzi o domyślne wulgaryzmy.
Proponuję byś nie zaglądał do tego wątku a tym bardziej nie pisał głupot !
05-01-26 20:04
Jańcio

Na forum
Od 2006
Relacje z galerią - 4
Galerie - 22
Posty - 1 396
Projekt 50 Lat MM
Lukee dzięki za życzenia i wzajemnie . Wydaję mi się że jestem jednak od Ciebie starszy i to o jeden dzien 3. 01 .
A tak poza tym ze mną można rozmawiać o wszystkim ale na spokojnie . Nie ma problemu że ktoś ma inne poglądy niż ja .

,, Że z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle! ''

Pozwól ale chciałbym poruszyć już na spokojnie parę spraw . Za moich młodzieńczych czasów zabawa ,, gra półsłówek '' była szeroko rozpowszechniona to i nieźle się tym bawiliśmy .Koś powie zabawa dla idiotów a więc niech tak będzie .. Zamykamy temat .?

Panie Akra namieszałeś Pan tą buzerą . Trzeba było posłuchać Brystola i byłoby po problemie . Wbite 2 połówki żyletki w coś izolującego ( suchy patyk ) i przewód . Bez metalowego garnka . I tyle . Czy można sprawdzić temperaturę wody palcem ??? Trzeba też pamiętać o tym - J = U / R . Żeby nie wywalić zabezpieczenia . ;-)

Dawno dawno temu może z jakieś 40 stron wcześniej zaproponowałem aby nie poruszać tu spraw politycznych . Wtedy dostałem odpowiedź ze właśnie tutaj można pisać o wszystkim . Wiec jest jak jest .

Panie Ryszardzie a kto to Pan jest aby mi mówić co ja mam robić ??? Czy mogę czy nie mogę tutaj pisać . I dalej nie komentuje .

Tyle na dzisiaj a więc siadam na sanki i zjeżdzam

Pozdrawiam .

Jańcio
05-01-26 22:22
Ryszard

Na forum
Od 2010
Relacje w toku - 26
Relacje z galerią - 1
Galerie - 34
Posty - 10 989
W Rupieciarni - 20
Projekt 50 Lat MM
05-01-26 22:26
Jańcio

Na forum
Od 2006
Relacje z galerią - 4
Galerie - 22
Posty - 1 396
Projekt 50 Lat MM
Brawo RYSIU !!! Jesteś jak najbardziej PRZEWIDYWALNY . :- )))))

Pozdrawiam

Jańcio .

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 05-01-26 22:29.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować