Miejsce na rozmowy o rzeczach niekoniecznie związanych z modelarstwem kartonowym, tzw. "rozmowy kanapowe", ciekawostki, humor itd. Tu można się poznać lepiej i pogawędzić ze sobą.
W sumie było łatwe, tylko jakie pytanie zadać? Morze, może, może takie: W moim subiektywnym odczuciu ten okręt podwodny wygrał bitwę o Midway. Może nie wygrał, nic nie zatopił ale miał decydujący wpływ. O jaką jednostkę chodzi?
Czy chodzi o USS Nautilus (SS-168), klasy Narwhal?
Przeprowadził nieudany atak torpedowy na Japończyów i kiedy uciekał, pogonił za nim niszczyciel japoński Arashi - ale nie dogonił.
I kiedy Arashi powracał do zgrupowania, to wypatrzył go McClusky, poprowadził swoje zgrupowanie jego śladem - a dalej - to już wiadomo....
B,le ble ble, jak Was dziabnie jakaś tam grzmija z zygzakiem, to też możecie grzmotnąć w kalendarz ino się kopytkami nakryjecie - tak mi mówil lekarz z zakażnego, gdy w 1992r. ganiałem na szczepienia przeciw wściekliżnie bo mnie szczur dziabnął w nogę i zwiał.
Padom Wom, co słyszałem od wszelakich ludków w ,, okienku na świat ,, gdyż chodzi o toksyczność jadu, gdzie w/g nich jedno dziabnięcie czarnej mamby może zabić słonia... olbrzymiego słonia.