Zaloguj się |Zarejestruj się
22-06-14 21:10
Odp: Winek - modelarski życiorys na bieżąco
Winek

Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 8
Galerie - 17
Posty - 1 497
Projekt 50 Lat MM
Al - Twoją Emilkę obserwuję do końca.
Pytasz co dalej - jeśli tylko masz cug, nie przerywaj i klej dalej.
Może zainspiruje Cię moja analiza zamierzeń sprzed kilku postów?
W marcu zastanawiałeś się nad "Jaskółką" lub "Orłem" to może pójdziesz tym tropem.
Jak zaczniesz jednego z nich, może to będzie dla mnie wskazówka po "Krakowie" i pociągniemy równolegle?
Czy pomagam w wyborze?
Oczywiście nic zobowiązującego. To Ty masz mieć największą frajdę.
Pozdrowienia dla wszystkich

Winek (WiesławK)
15-08-14 20:10
Alski
Na forum
Od 2013
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 11
Galerie - 2
Posty - 2 063
Projekt 50 Lat MM
Czekam na Twój wpis co dalej spoza listy wpadnie włapki :)
Douglas Preston, Lincoln Child- seria Pendergast, Jo Nesbo seria Harry Hole , Lee Child

Wiem jak się robi modele doskonałe ... ino nie umiem :)
15-08-14 23:16
Winek

Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 8
Galerie - 17
Posty - 1 497
Projekt 50 Lat MM
Cierpliwości Kolego Al.
Muszę najpierw skończyć Krakowa.
Kiedyś, przeglądając forum znalazłem link do jakiejś strony pisanej krzaczkami, ale obrazki miał normalne.
Link pozwalał na darmowe (podobno) ściągnięcie ciekawego modelu w pdf-ach wraz z instrukcjami w html-ach, co zrobiłem. Na urlopie w wolnych chwilach przeglądałem instrukcje obrazek po obrazku i naszła mnie chęć zrobienia czegoś nietypowego. Po powrocie wydrukowałem model na laserówce, zaimpregnowałem arkusiki lakierem i schowałem do szuflady.
Tak więc dłubię kadłub Krakowa i za tydzień, dwa, zaczynam to coś.
W międzyczasie będę jeszcze śledził Twoje zmagania z Tupolewem nie mówiąc o innych Kolegach.

Winek (WiesławK)
17-08-14 20:46
Winek

Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 8
Galerie - 17
Posty - 1 497
Projekt 50 Lat MM
Cześć Kolego Alski
Byłeś w Gdyni i nie odezwałeś się?
Była okazja do spotkania - zapraszam, jeśli kiedyś tytaj zawitasz.
Moja komórka - 604 42 00 43.
Pozdrowienia dla Kwidzyna.

Winek (WiesławK)
18-08-14 07:09
Alski
Na forum
Od 2013
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 11
Galerie - 2
Posty - 2 063
Projekt 50 Lat MM
Sami wiecie jak to jest , wybrałem sie na spotkanie z córka i zięciem, źle trafilismy bo żeby gdzies zaparkować w Gdyni krążyliśmy ok 40 min po mieście ( zlot jachtów ) , lało jak z cebra i w sumie przebiegłem przez muzeum , już trzeba było wracać do domu ( psy )
ZbiG nie ma za co - od razu rzuca się w oczy :))) szkoda że nie mogłem go na spokojnie sfocic , jak widać przemalowali go troche.
Winek - oj zdradż co tam ściągnąłes z netu :)
Douglas Preston, Lincoln Child- seria Pendergast, Jo Nesbo seria Harry Hole , Lee Child

19-08-14 22:10
Winek

Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 8
Galerie - 17
Posty - 1 497
Projekt 50 Lat MM
Zbyszek - jeśli trzeba, możemy jeszcze dorobić zdjęć eksponatu MMW, ale już inaczej wygląda niż Twój model. Widać muzealnicy i autor modelu bazowali na planach z całkowicie różnych okresów życia małego "Batorego".
Alski - w tym samym czasie parkowałem przy centrum handlowym "Batory" więc każdy z nas ocierał się o jakiegoś Batorego. Z powodu deszczu zrezygnowałem ze spaceru wokół żaglowców i wróciłem do domu. Ale gdybym wiedział .... .

Z relacji Krakowa - kadłub na ukończeniu więc zostało niewiele. Nie namawiaj mnie, bo nie pęknę. Jak się pochwalę całym Krakowem, puszczę farbę.

Winek (WiesławK)
19-08-14 22:20
Alski
Na forum
Od 2013
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 11
Galerie - 2
Posty - 2 063
Projekt 50 Lat MM
Winek -nie uwierzysz !! Nie moglem nigdzie znaleźć miejsca i też zaparkowałem w Batorym na poziomie -2 :)

21-08-14 22:01
Winek

Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 8
Galerie - 17
Posty - 1 497
Projekt 50 Lat MM
Zbyszku - pamiętam go jeszcze z poprzedniego żywota, kiedy stał zabetonowany w Helu i wytrzymał. Kilka lat temu w Naszym Morzu relacjonowano z wielkim szumem restaurację kutra i to się chwali. Ludzie pooglądają, historię poczytają i chyba o to chodzi - mało kto odróżni z jakiego okresu ten wygląd.
Też mam nadzieję, że go zadaszą. Mam tam wtykę to radę przekażę.

Winek (WiesławK)
19-10-14 17:47
Winek

Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 8
Galerie - 17
Posty - 1 497
Projekt 50 Lat MM
Witam Kolegów
Po długiej nieobecności mam w końcu trochę czasu aby uzupełnić „bieżący życiorys”.
Urlop i wakacje dawno minęły.
ORP „Kraków” skończony, galeria zamieszczona, do obejrzenia której serdecznie zapraszam.
Rozpocząłem zapowiadaną niespodziankę ale przerwałem za sprawą ukazania się w MM B-17 i dyskusji jaka rozgorzała przy tej okazji nad jego sklejalnością (lub nie-). Również zapraszam Kolegów do śledzenia mojej relacji z próby sklejenia tego olbrzyma. Wprawdzie plany miałem zupełnie inne, ale życie podpowiada nowe scenariusze i plany zmieniłem. Okręty czekają a ja sklejam kolejny samolot! Niebywałe! Prace posuwają się bardzo wolno za sprawą wielu pobocznych zdarzeń. Mam nadzieję na ustabilizowanie się sytuacji i powrót do bardziej regularnego klejenia.

Jednym z wydarzeń było spotkanie się i poznanie Kolegów modelarzy grupy Brętowskiej z Gdańska pod zacnym przewodnictwem ZbiG’a. Byli także Radzias, Pikowski i Stachooo. Ciekawie rozmowy, wymiana doświadczeń, uwagi i plany na przyszłość. Jednak najciekawsze to kolekcja modeli Zbyszka. Kilka ujęć ze spotkania.

W trakcie spotkania Koledzy namawiali mnie na wspólny wyjazd na najbliższe wystawy i konkursy. Do Przeciszowa nie udało się, ale do Szczecina na „Festiwal modelarski Paprykarz 2014” już mogłem zawitać.
Po raz pierwszy wziąłem udział w takiej imprezie i jestem z wyjazdu bardzo zadowolony, ze co jestem Kolegom Brętowskim niezmiernie wdzięczny. Pierwszy wyjazd i pierwsze wyróżnienia za ORP „Kraków” i PZL P-11c. Tego się nie spodziewałem. Jest mi naprawdę miło i dlatego chciałbym pochwalić się swoim pierwszym dorobkiem.

Na koniec wspólne zdjęcie z naszymi zdobyczami.

Teraz powrót do B-17.

Winek (WiesławK)
11-11-14 12:13
Alski
Na forum
Od 2013
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 11
Galerie - 2
Posty - 2 063
Projekt 50 Lat MM
Winek widziałem z bliska Twoje prace w Osowie. Ja chce u Ciebie terminować :))))

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować