Witam.
Pora zacząć coś nowego. Ty razem będzie to amerykański transporter opancerzony M113A1 wydany przez ModelCard (
WSMK).
Modelik ma już swoje lata i nie ma zbyt wiele detali ale bardzo mi się podoba. Oczywiście troszeczkę go wzbogacę - śruby, nity to już standard. Do tego troszkę poprawię kadłub (spróbuję odtworzyć spawy płyt), podokładam detale wyposażenia kadłuba i podwozia. Gąsienice oczywiście będą z pojedynczych ogniwek projektu QŃa. Dzięki wielkie. Model pomaluję i troszkę przybrudzę.
Prace są już troszkę zaawansowane. Bryła kadłuba jest już gotowa. Także koła nośne są już już gotowe w 80%.
Kadłub zrobiłem bez szkieletu. Poszycie pociąłem na poszczególne powierzchnie, podkleiłem na 1mm tekturkę i złożyłem w całość. Dodałem tylko kilka wzmocnień ale raczej dla zachowania kątów. W sumie dostałem bardzo sztywną bryłę.
Tarcze kół nośnych są już gotowe. Zostały do zrobienia piasty i do dodania śruby. Kilka ogniwek gąsienicy też jest gotowych.
Klapa silnika jest już na swoim miejscu. Prace są również zaawansowane nad falochronem i klapą tylnią.
C.d.n.
Post zmieniony (12-02-09 09:33)