Witam. Kolejny model ze wyd. Haliński. Zajęło mi to blisko 5 miesięcy, ale model jest mocno zdetalizowany, wymaga sporo cierpliwości, chociaż wpływ na czas klejenia miały też... inne zainteresowania. Oczywiście jak to u Hal'a model jest świetnie zaprojektowany, świetnie spasowany, ale praca przy wyposażeniu kabiny czy goleniach podwozia głównego potrafi długo pozostać w pamięci. Przy budowie modelu wykorzystałem laserowo wycinany szkielet, żywiczne koła i gotową wytłoczkę osłony kabiny, reszta to standard, nie impregnowany. Wycinanka umożliwia budowę modelu w dwóch różnych malowaniach to, które zdecydowałem się skleić przedstawia samolot na którym latał dowódca 122 skrzydła RAF - Pierre Clostermann (23 potwierdzone zestrzelenia). Zapraszam do obejrzenia galerii zdjęć:
PIWKO- Podkarpacka Inicjatywa Wielbicieli Kartonowych Obiektów
Nuda Lemmy, nuda. Nic nowego oprócz świetnie sklejonego modelu nie zaprezentowałeś;) Aż mnie refleksja naszła, że fajnie się ogląda takie galerie, a później mniej fajnie się myśli o tym, że się takiego poziomu nie osiągnie. Wyrazy uznania.