PIWKO- Podkarpacka Inicjatywa Wielbicieli Kartonowych Obiektów
Witam w kolejnej galerii.
Tym razem surówka modelu mojego projektu, reprezentująca architekturę romańską. Makieta w miarę prosta w wykonaniu. Ma także opcję budowy wersji uproszczonej tj. bez wycinania okien i drzwi.
Zapraszam do oglądania i komentowania:
wreszcie architektura projektowana tak, jak powinno być = pełne 3D okien, portali i innych elementów płaskich na sposó wklęsło-wypukły :)
pozdro
WOJTEK
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
...ja każdy model potrafię zchrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Bussard , Alkett , America i coś tam jeszcze :)
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej , Cerkiew
takstura to może zdjęcie prawdziwego? Bo nie dopatrzyłe się powtarzalności...
pozdro
WOJTEK
-------------------------------------------------------------------------------------
Dziękuję za pozytywne komentarze.
Zebra - w tej skali chyba nie do odtworzenia. Chociaż jeśli ktoś się uprze z walorką?
Żółtodziób - częściowo zdjęcia prawdziwego.
swoją drogą teraz można by spróbować AI do generowania tekstur bez powtórzeń użyć
... próbowałeś coś ?
pozdro
WOJTEK
Żółtodziób - unikam jak mogę ;)
Art - wspomniane miasto historycznie rozwijające się dzięki kupiectwu jest bardzo ładne i bogate w zabytki - polecam je odwiedzić. Nie mówię nie zaprojektowaniu czegoś, ale u mnie to kwestia dalsza niż bliższa. Tym niemniej zachęcam innych projektantów do podjęcia tamtejszych tematów.
Ładnie prezentuje się ten model. Tekstury ścian i wycięte okienka wyglądają świetnie. Tekstura dachu mogłaby być bardziej zróżnicowana, bo moim zdaniem jest trochę zbyt jednolita i płaska. Gdyby dodać lekkie cieniowanie oraz niewielkie różnice w odcieniach poszczególnych dachówek to wyglądałoby to ciekawiej.