Hej,
Jańcio, kupiłem tą wycinankę na aukcji za kilka zł, ale jeśli wydałbym na nią 50 zł (cena z okładki) to byłbym rozczarowany szczególnie przez słabe rysunki montażowe.
Ozzie, niestety tablica przyrządów nie tyle co za bardzo wchodzi do wnętrza, ale odstaje od poszycia:
Taki sam problem miał modelarz z niemieckiego forum, co prawda inny model, ale ten sam autor i te same rozwiązania:
[
www.kartonbau.de]
Nie poprawiałem tego, bo myślę, że byłoby jeszcze gorzej. Wiem, że to SF, ale po prostu mam dystans do tego modelu.
Kolejne problemy:
1. Nie zlicowały mi się krawędzie poszycia przy kabince po obu stronach, więc dokleiłem cienkie paseczki kartonu i je zamalowałem:
2. Segment za kabiną. Najpierw skleiłem z wręga tylną - pasowało. Później "wsuwałem" na segment z kabiną i została taka szpara, na szczęście jest w miarę równo z przeszkleniem kabiny.
3. Dwa przednie segmenty pasowały do siebie dobrze, jeszcze tylko nie wkleiłem wręgi w środku. Najwęższy przedni jest za duży:
Ostatecznie środek modelu wygląda tak:
Dopiero podczas robienia zdjęć zobaczyłem, że w zaznaczonym miejscu odkleiła się szybka, ale już sprawdzałem i uda mi się to poprawić. No i na zdjęciach jeszcze znalazłem kilka miejsc do poprawienia retuszu lub wytarcia farbki.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-07-26 14:26.