Zaloguj się |Zarejestruj się
20-04-26 21:30
Re: [R] AutoBlinda 43 - wydawnictwo WAK, skala 1:25
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 102
W Rupieciarni - 1
Lukee nie odbieraj tego jako przytyku. To jest moja dezaprobata na ogólny trend wywarzania otwartych drzwi w fotografii (choć nie tylko).

Nieważne czym fotografujesz. Ważne czy wiesz jak fotografować ;-) Ja na braka dostępu do sprzętu nie narzekam, bo poniekąd taki zawód, a ostatnimi czasy biegam tylko z telefonem. Nic później nie obrabiam, bo mi po prostu na to szkoda czasu (który i tak spieprza niemiłosiernie :-/ ). Skupiam się tylko na tym co oferuje pstrykacz. Może to scheda po tym, że miałem szczęście (w nieszczęściu) uczyć się według starej szkoły.

Panowie i Panie, mnie bawią teksty w stylu "bo jak bym miał luszczanke i dużo obiektywów...". Odpowiedź jest wtedy prosta: to dalej był/a byś g*&%@#$*^m fotografem. Rewelacyjne zdjęcie można zrobić pudelkiem od zapałek z dziurką (sic!).

Po za tym to jest tylko relacja. Dokumentacja postępu prac. To nie muszą być zdjęcia jak z pod igły i katalogu. Gdyby to była galeria, można by się czepiać, że coś nie pykło. A tu? Widać, że sklejone czysto i równo, że części przybywa. Czego chcieć więcej?? Szkoda czasu na doktoryzację z koloru w kolorze. Do tego czasu zapewne pulpetto zerknie sobie do jakiegoś poradnika foto, lub przeczyta instrukcje aparatu i zrobi naprawdę fajną galerie końcową.

A moja recepta na dobre zdjęcie? Odpowiednia ilość światła i kompozycja. Ale to temat na osobny wywód.
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
21-04-26 09:52
Karas
Na forum
Od 2016
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2
Posty - 1 321
Klub
TPM - Trójmiejski Piknik Modelarski
I tak i nie: ]
Tzn dobre zdjęcia nawet średniego wykonu mocno poprawiają odbiór, a słabe, niedoświetlone zdjęcia niemalże na odwal nie uratują nawet mistrzowskiego wykonu.
Dlatego, mimo że też mi się nie chce, staram się, aby jednak był zachowany klimat, aby po prostu przyjemnie się to oglądało. Może nie biegam z próbnikami, heheeh ale tak na wyczucie, podoba się lub nie.
Opakowanie ma znaczenie.
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico, RN Trento
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
21-04-26 13:28
Lukee

Na forum
Od 2015
Posty - 853
Klub
SPM - Szczeciński Paprykarz Modelarski
Chopin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
(...)
> A moja recepta na dobre zdjęcie? Odpowiednia ilość
> światła i kompozycja. Ale to temat na osobny
> wywód.

Nie odbieram. :-)
A kończąc tę przydługą dygresję to proponuję zajrzeć na sąsiednie forum... :-D [papermodels.pl] Myślę, że warto chociaż znawcom tematyki fotografowania to się nie przyda ;-)

Finito o zdjęciach!
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować