Dzień doberek
Przedstawiam model najpiękniejszego na świecie okrętu, czyli ORP Błyskawica.
Model z wydawnictwa WAK, skala 1:200. Do modelu wykorzystałem dedykowane elementy laserowe, lufy armat oraz łańcuch kotwiczny z wydruku 3D. Przy klejeniu nie było większych trudności, a efekt końcowy widać poniżej:
Piękny model pięknie wykonany. W szczególności wrażenie na mnie zrobiło olinowanie. Zauważyłem tylko jedną rzecz odstającą poziomem od reszty: łopaty śrub. Powinny być wyprofilowane, a od lewej się jedna łopata odkleiła.
----------------------------------
"Człowiek nie może zrobić, czego zrobić nie może."
"Nigdy nie może być tak źle aby nie mogło być jeszcze gorzej."
"Dobry modelarz sklei model każdego, nawet najgorszego projektanta.
Dobry projektant zaprojektuje model który sklei każdy, nawet najgorszy modelarz." Kat
Moje gratulacje ! Pięknie wykonany model naszej "Błyskawicy".
Ja mam zapytanie do szanownych Kolegów - czy taki model można wystawić w konkursie modelarskim, gdzie obowiązują regulaminy NAVIGA ? Podobno w tych regulaminach punktuje się modele "czyste", tak jakby wyszły wprost ze stoczni ?
To tak chyba nie do końca, po 1 zależy od klasy w której chce się startować, jeśli mowa o C7 to jest to klasa w której punktuje się brak ingerencji w nadruk wycinanki. Tu nie ma brudzenia dodatkowego. Więc jak najbardziej model spełnia warunki pod tym względem.