Zaloguj się |Zarejestruj się
24-01-26 07:34
[G] Mój czwarty model czyli Mitsubichi Zero od MM
Han Solo

Na forum
Od 2021
Relacje w toku - 1
Galerie - 2
Posty - 179
Klub
ŁSM - Łódzka Siesta Modelarska
Witam

Chciałbym przedstawić mój czwarty model. Pierwszy był Me-109, drugi Vittorio Venetto(nie jest wyrzucony jak to niektórzy tu mi życzyli tylko jest w stoczni "Półka"), trzeci był nieudany wildcat no i teraz ten zero. Starałem się model robić w standardzie, nie waloryzować ale nie jest to taki pełny standard ponieważ jest plastikowa owiewka. Ominąłem również pewne elementy których narazie bym nie dał rady zrobić np. antena która przechodzi przez owiewke. W zero spierdzieliłem koła. Musze się nauczyć jak je robić. Pozatym zrobiłem silnik, kabine, owiewke, prawidłowy krawędz natarcia skrzydeł, retuszowanie. W porównaniu z Me-109 jakiś chyba postęp jest. Zresztą oceńcie sami

Pozdrawiam

Han Solo

Ukończone modele:

Me-109 Trop Mitsubichi Zero
24-01-26 10:32
Re: [G] Mój czwarty model czyli Mitsubichi Zero od MM
piotrkt
Na forum
Od 2002
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 16
Galerie - 3
Posty - 322
Projekt 50 Lat MM
Cześć!
Gratuluję ukończenia modelu, prezentuje się świetnie. Bardzo ładnie udało Ci się wyprofilować krawędzie natarcia skrzydeł.
Potrenowania wymaga budowa elementu tworzącego kopułkę, składanej z listków. W tym modelu mam na myśli kopułę śmigła. W nastęrnych modelach polecam wykorzystać klej BCG i przydatny gadżet do formowania takich kopułek w różnych rozmiarach:

Powodzenia, pozdrawiam!

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-01-26 10:33.
25-01-26 15:22
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 102
W Rupieciarni - 1
piotrkt a gdzie ten gadżet można zdobyć?
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
25-01-26 16:27
StuGu
Moderator

Na forum
Od 2002
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 15
Posty - 4 893
Klub
GEKO - Górnośląska Elita Kartonowych Oszołomów
Chopin - jest to narzędzie, a raczej szablony do quilingu, do zdobycia choćby na Allegro
StuGu
27-01-26 11:12
Piterski

Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 8
Relacje z galerią - 2
Posty - 2 062
Projekt 50 Lat MM
Klub
QWKAK - Quasi Warszawski Klub Anonimowego Kartonoholika
Taka drobna uwaga ode mnie, że te dwie najmniejsze wypukłości nie bardzo dają się wykorzystać jako wklęsłości.
W budowie: Halny
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować