Tak, kultowe miejsce. I wydawałoby się, że będzie zawsze. Ja pamietam, jak w latach 90-tych jeździliśmy ekipą z modelarni do pierwszej lokalizacji na A. Struga, jeszcze schodami do góry. Sklep miał nazwę DOMiZA i był raczej nakierowany na AGD i chemię, a część modelarska była niewielka. Co ciekawe, stopniowo się rozrastała do połowy sklepu, aż przeniosła się do pomieszczenia z wejsciem od Wólczańskiej, znanego już pod nazwą DA-TA. Pewnie mam gdzies jeszcze pierwszą puszkę Humbroli, które tam kupiłem, a już w DA-Cie nabywałem wszystkie lotnicze nowowści z Fly Modelu i GPMu ;) A po wielu latach okazało się, że Tadeusz jest mężem mojej lekarki rodzinnej, więc wyobraźcie sobie, jaką miałem minę, jak pojawił się kiedyś w gabinecie, a mnie wtedy połączyły się kropki w kwestii nazwisk :D
Życzę chłopakom jak najlepiej na nowych drogach życia i mam nadzieję, że wpadną kiedyś na Sjestę, bo oczywiście już zaprosiłem ;) Tylko gdzie ja będę teraz farbki do retuszu dobierał??? :(
Pozdrowienia
Rafael
LSM member ;)
Dobry modelarz sklei model każdego, nawet najgorszego projektanta.
Dobry projektant zaprojektuje model który sklei każdy, nawet najgorszy modelarz.
Kat