Zaloguj się |Zarejestruj się
08-11-25 23:10
Odp: [Z] silnik gwiazdowy do...?
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 046
A ja już coś czuję, że ten Corsair skończy tak jak Wildcat: kilka osób kupi na półkę. Sklei może ze 2 desperatów.

Z całym szacunkiem mad_vins, ale odwalasz kawał solidnej, porządnej, kompletnie niepotrzebnej roboty.
Podziwiam twój warsztat, wiedzę, zapał. Twój P39 to dla mnie niedościgły wzór projektowy (mam nawet dwa egzemplarze z wszystkimi możliwymi dodatkami jakie były dostępne). Ale to?? Kompletne wariactwo dla 2 może 3 zapaleńców.
Miałem nadzieję na fajny model do kolekcji U.S. z nad Pacyfiku. Tym bardziej, że to jedna z moich ulubionych maszyn. Ale już wiem, że tak jak nie kupiłem Wildcata, tak nie kupię zapowiadanego, gdzie indziej, Hellcata i tego Corsaira.
Na ekranie komputera można wszystko. Tylko później trzeba to przenieść do realnego świata. I tu dopiero zaczynają się schody.
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
09-11-25 01:59
Majk79
Na forum
Od 2023
Posty - 120
Chopin nikt ci nie każe zaglądać w ten wątek a twoje rady nas nie interesują.
09-11-25 09:14
Piterski

Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 9
Relacje z galerią - 1
Posty - 1 863
Majk79 jeszcze mamy na forum wolność wypowiadania swoich opinii.
Sadzę, że pewnym rozwiązaniem, mogło by być umieszczenie wersji uproszczonej tak by model można było zbudować z pominięciem pewnych zaawansowanych rozwiązań. To zapewne jednak zwiększa koszt modelu ale to taka moja refleksja/opinia w tym temacie.
W budowie: Halny
09-11-25 12:12
Majk79
Na forum
Od 2023
Posty - 120
Dajmy autorowi robić jego robotę ok? Skoro Chopin nie jest zainteresowany tym modelem to na co nam jego uwagi? Ostatnio Answer wydał model Me410, bez wnętrza bez gondol... To taki mamy mieć modele?
09-11-25 14:04
Dagom
Na forum
Od 2016
Posty - 101
Witam
O którym P39 mówisz Chopin?
Im, kto głupszy tym szybciej strzela z nie nabitej broni.
09-11-25 14:56
Barbarossa

Na forum
Od 2006
Posty - 166
KW Cartoon Model. Piękna bestia.
per aspera ad astra...
09-11-25 22:02
Dagom
Na forum
Od 2016
Posty - 101
Dzięki za info:)
Im, kto głupszy tym szybciej strzela z nie nabitej broni.
09-11-25 22:43
SeWo77
Na forum
Od 2020
Posty - 134
Chopin ma rację, jest gdzieś jakaś granica detalu. Porównanie do Wildcata bardzo dobre, dzisiaj młodzi nie mają cierpliwości na budowanie jednego modelu miesiącami, kilku fanatyków kupi, a ilu zrobi? Projekty w miarę proste z współczesną grafiką to chyba najlepszy kierunek.
09-11-25 23:00
Piotr D.
Na forum
Od 2003
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 4
Galerie - 28
Posty - 1 830
Majk79 napisał:
Chopin nikt ci nie każe zaglądać w ten wątek a twoje rady nas nie interesują.

Nieśmiało zapytam, Ty mówisz o sobie w liczbie mnogiej czy jest tam Was kilku? ;]

Podglądam wątek od początku, choć przyznam że z dość perwersyjną ciekawością, tzn jak wydanie będzie się miało do tego co widać na renderach. Opinia Chopina jest dość bliska memu sercu, sam wolę skleić kilka prostszych modeli niż jeden skomplikowany. Zaprojektować i wykreślić można wszystko i pewnie wysoki stopień detalizacji też znajdzie swoją niszę, jeśli ostatecznie będzie na umiarkowanym poziomie to pewnie się na niego skuszę.
pozdrawiam
Piotr
10-11-25 11:24
Cordel
Na forum
Od 2009
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 3
Galerie - 2
Posty - 551
Proste i z całkiem niezłą grafiką modele Corsaira już były w GPMie :P
Sam również czekałem na świeższe, poprawnie odwzorowane i bardziej zdetalizowane opracowanie tego samolotu.
Dzięki wielkie mad_vins za podjęcie tego tematu.
Bardzo się cieszę, że znowu działasz i liczę na szczęśliwy finał tego projektu.
Z podłogą w kabinie chyba rzeczywiście warto coś zrobić (w sensie, usunąć ;)). Może rozwiązanie mocowania/szkieletu skrzydeł warto przenieść do segmentu przed kabiną?

Pozdrawiam, podglądam dalej i kibicuję ;)
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować