Zaloguj się |Zarejestruj się
13-06-25 22:13
[G] Su-27UB (Ecardmodels)
wasia

Na forum
Od 2012
Galerie - 33
Posty - 339
Klub
PIWKO - Podkarpacka Inicjatywa Wielbicieli Kartonowych Obiektów
Przeglądając stronę z malowaniami Su-27 wypatrzyłem dość ciekawe moim zdaniem malowanie w barwach Angoli. Posiadając siatki zakupione na ecardmodels doszedłem do wniosku, że spróbuję swoich sił w obróbce graficznej. Tak powstał mój egzemplarz Su-27UB. Według znalezionych informacji w 1999 roku dwa egzemplarze Su-27S i Su-27UB z Uzbekistanu przy technicznym wsparciu Ukrainy zostały dostarczone do Angoli. Su-27UB z numerem bocznym I-51 otrzymał nowe oznaczenie I-100 i ten właśnie egzemplarz zrobiłem. Zdjęć w Internecie jest dość mało i przez to moje malowanie nie oddaje idealnie oryginału, jednak z efektu jestem zadowolony. Trochę rozjechały mi się numery boczne, zapomniałem wyczyścić napisy na wlotach powietrza i plamy kamuflażu w kilku miejscach też nie zeszły się jak należy. Dysze silników oraz osłonę działka pomalowałem srebrnym lakierem do ceramiki, osłonę dalmierza wytłoczyłem na końcówce pędzelka, a pod nią wkleiłem główkę od szpilki. Osłona kabiny produkcji Model-KOM z Orlikowego Su-27UB (dopasowanie wymagało trochę gimnastyki). Na golenie podwozia wrzuciłem trochę przewodów, koła dostarczył również Model-KOM. Zielony nosek ma mocowanie na małe magnesy i nie jest przyklejony. Klapolotki i stery oddzieliłem we własnym zakresie.

_ _ _ _ _ _ _
14-06-25 00:33
Odp: [G] Su-27UB (Ecardmodels)
Lukee

Na forum
Od 2015
Posty - 810
Klub
SPM - Szczeciński Paprykarz Modelarski
Pięknie sklejony! Równiutko, czyściutko, gładziutko. Gratulacje się należą.
trochę rażą grube linie i uproszczenia zwłaszcza w porównaniu do wypasionych kółek ale to nie Twoja wina ;-)
14-06-25 10:12
PABLOS
Na forum
Od 2013
Galerie - 27
Posty - 674
Bardzo ładnie wykonany model , z podwieszonym uzbrojeniem wyglądałby bardziej bojowo .
Pozdrawiam
PABLOS
15-06-25 07:51
Borowy

Na forum
Od 2010
Relacje z galerią - 13
Galerie - 3
Posty - 5 439
Projekt 50 Lat MM
15-06-25 14:46
TRH

Na forum
Od 2011
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 4
Galerie - 25
Posty - 2 036
Projekt 50 Lat MM
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować