Zaloguj się |Zarejestruj się
13-05-25 23:16
[N] Japoński myśliwiec Kawanishi N1K2-Ja Shiden Kai - MODEL HOBBY
-MODEL-HOBBY-

Na forum
Od 2006
Posty - 120
To 5 model wydrukowany w tym roku i pierwsze wznowienie. 
Znany, lubiany i poszukiwany w druku na papierze offsetowym Shiden Kai.

W cenie modelu otrzymujemy wycięty laserem szkielet. 

Autor modelu to już legenda, której nie trzeba przedstawiać - Łukasz Fuczek. ;)

W modelu dodaliśmy wyposażenie lotniskowe autorstwa innej legendy kartonowej awiacji - Rafała Ciesielskiego.

Do modelu dostępne są  metalowe lufy, koła (druk 3D) i detale kabiny (kokpit zegary).

Zdjęcia arkuszy dostępne są na naszym FB i w sklepie internetowym:

[www.model-hobby.pl]
MODEL HOBBY - RAJ MODELARZA
14-05-25 11:29
Odp: [N] Japoński myśliwiec Kawanishi N1K2-Ja Shiden Kai - MODEL HOBBY
Majk79
Na forum
Od 2023
Posty - 128
-MODEL-HOBBY- sypnijcie jakimiś dwumiejscowymi japońcami z drugiej wojny, D4Y2, B6N2 czy Ki-45, w sumie opracowania macie bardzo fajne więc coś by z tego było. Za dużo myśliwców, brak różnorodności w latających maszynach na kartonie. Przełamcie to proszę.
20-05-25 11:01
Odp: [N] Japoński myśliwiec Kawanishi N1K2-Ja Shiden Kai - MODEL HOBBY
Mejdej

Na forum
Od 2005
Galerie - 10
Posty - 489
Projekt 50 Lat MM
Czy ta wersja modelu N1K2-Ja zawiera zmiany w stosunku do wersji N1K2-J ?

Chodzi o to co pogrubione i podkreślone:

"N1K2-Ja, oznaczony jako Shiden Kai Mod. 21 Ko (紫電改二一型甲), był niewielką modyfikacją modelu N1K2-J. Zwiększono w nim ładowność bomb – możliwe było przenoszenie czterech bomb o masie 60 kg lub dwóch bomb o masie 250 kg.Zmniejszono również powierzchnię statecznika pionowego o 13% poprzez skrócenie jego krawędzi natarcia. Zmiana ta poprawiła równowagę między zwrotnością a stabilnością samolotu, czyniąc go jeszcze bardziej wszechstronnym myśliwcem."

Powyższy cytat zaczerpnięty z wiki.warthunder - zakładam, że taka zmiana była zrobiona skoro oznaczenie zawiera dopisek a na końcu.

Prosze o wypowiedz wydawcy lub projektanta modelu lub kogoś kto jest w stanie to zweryfikować (posiada wersję N1K2-J i N1K2-Ja)
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować