witam
Na form Konradus śledziłem relację z budowy Wz.29 Ursus prowadzoną przez Guciu.
Tak mi się spodobał ten pojazd, że postanowiłem go mieć sklejonego.
Udało się poskładać go ponad rok temu.
Wydany przez wydawnictwo Sklej Model i zgodnie z opisem Wydawcy wycinanka zawiera dwie wersje kolorystyczne modelu, a mianowicie:
z września 1939 (nieustalona jednostka) oraz z manewrów zimowych w roku 1934.
I takie właśnie, zimowe malowanie wybrałem do poskładania.
Model bardzo dokładnie opracowany, wszelkie braki i niedoróbki wyłącznie z mojej winy.
Jak widać ze zdjęć, pokonały mnie koła, uparłem się zrobić opony półokrągłe, przygotowałem nawet do tego specjalne kopyto.
Niestety, element wycięty nie chciał się poddać, łamał się w czasie obróbki. Nie pomagała metoda "na mokro".
Wykorzystując Solid Edge rozrysowałem boczną część opony, wydrukowałem, polepiłem i od siebie dodałem boczne listki.
Wyszło jak widać.
Okładka
Galeria

Post zmieniony (26-04-25 17:46)
Na form Konradus śledziłem relację z budowy Wz.29 Ursus prowadzoną przez Guciu.
Tak mi się spodobał ten pojazd, że postanowiłem go mieć sklejonego.
Udało się poskładać go ponad rok temu.
Wydany przez wydawnictwo Sklej Model i zgodnie z opisem Wydawcy wycinanka zawiera dwie wersje kolorystyczne modelu, a mianowicie:
z września 1939 (nieustalona jednostka) oraz z manewrów zimowych w roku 1934.
I takie właśnie, zimowe malowanie wybrałem do poskładania.
Model bardzo dokładnie opracowany, wszelkie braki i niedoróbki wyłącznie z mojej winy.
Jak widać ze zdjęć, pokonały mnie koła, uparłem się zrobić opony półokrągłe, przygotowałem nawet do tego specjalne kopyto.
Niestety, element wycięty nie chciał się poddać, łamał się w czasie obróbki. Nie pomagała metoda "na mokro".
Wykorzystując Solid Edge rozrysowałem boczną część opony, wydrukowałem, polepiłem i od siebie dodałem boczne listki.
Wyszło jak widać.
Okładka
Galeria

Post zmieniony (26-04-25 17:46)
Tomek