Zaloguj się |Zarejestruj się
14-04-25 18:05
[R/G] Mi-14PŁMK WAK, 1:50
piotrkt
Na forum
Od 2002
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 16
Galerie - 3
Posty - 322
Projekt 50 Lat MM
Cześć, chciałbym przedstawić drugi po Anakondzie

ukończony przeze mnie model śmigłowca MI-14PŁMK z tej samej wycinanki wydawnictwa WAK.

Model bardzo przyjemny w sklejaniu, chociaż ze względu na skomplikowany kształt kadłuba i osłony silnika oraz oszklenie kabiny, nie należący do najłatwiejszych. Model dodatkowo zwalyoryzowałem dodając pływak na belce ogonowej, anteny, wycieraczki szyby pilotów i kilka innych drobiazgów. Polecam, bo fajnie się go kleiło i nie natrafiłem na większe problemy. Poniżej fotorelacja z budowy i galeria końcowa. Z poniższych zdjęć zmontowałem również film z budowy, zachęcam do obejrzenia: LINK
Pozdrawiam!

14-04-25 18:44
Odp: [R/G] Mi-14PŁMK WAK, 1:50
PABLOS
Na forum
Od 2013
Galerie - 27
Posty - 674
Doskonała robota . Czysto i precyzyjnie sklejony model w moim ulubionym standardzie . Zapytam o klej jakiego używasz .
Pozdrawiam
PABLOS
15-04-25 08:16
piotrkt
Na forum
Od 2002
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 16
Galerie - 3
Posty - 322
Projekt 50 Lat MM
Cześć, do sklejania segmentów kadłuba i ich łączenia ze sobą oraz do przyklejenia ramki okien wykorzystałem butapren, obudowa silnika za pomocą BCG i butaprenu, dziób śmigłowca - BCG, dodatkowo wykorzystywałem klej introligatorski do łączenia na styk i mocowania podwozia.
Pozdrawiam!
15-04-25 12:05
Winek

Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 8
Galerie - 17
Posty - 1 497
Projekt 50 Lat MM
Śliczny, gratuluję!
Bardziej podoba mi się kolorowy, ratowniczy lub SAR ale to oczywiście rzecz gustu.
I tak pięknie sklejony.
Pozdrowienia dla wszystkich

Winek (WiesławK)
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować