Zaloguj się Zarejestruj się
16-04-25 14:17
Odp: [G] Sturmgeschutz IV Angraf
Madness
Na forum
Od 2008
Relacje z galerią - 2
Galerie - 22
Posty - 202
Projekt 50 Lat MM
O losie, o ile "skracanie" peryskopów olałem bo za dużo z tym zachodu bo to tylko model to anteny bez wysiłku można było zrobić prawidłowe, tak myślałem że coś z tymi antenami jest nie tak, ale był szablon i i galerie:) z krótkimi antenami to trudno:)
Pierwsza Stolica! Aktualnie Poznań.

G: Tiger Mm
16-04-25 19:47
Piterpanzer
Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 7
Galerie - 8
Posty - 2 325
W Rupieciarni - 1
Projekt 50 Lat MM
Przecież wymiana takich anten to 2 minuty pracy.
Masz w ofercie gotowe, toczone lub sam wyciągasz 2m antenę z plastiku po nagrzaniu. To zajęcie żmudne, by uzyskać powtarzalność, ale się da.
Niektórzy z Kolegów poleca także kocie wąsy, nie masz kota, jedź na Żoliborz, będzie miał słynne anteny ;-)
Pozdrawiam i zapraszam 1-25 SCALE ARMOR FORUM oraz akcesoria i modele pancerne
PITERPANZER
17-04-25 10:55
StuGu
Moderator

Na forum
Od 2002
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 15
Posty - 4 900
Klub
GEKO - Górnośląska Elita Kartonowych Oszołomów
Kocie wąsy to chyba od pradawnego tygrysa szablozębnego, bo od zwykłego kota to chyba do skali 1:72, albo 1:48:>
Te toczone przez Abera są nieco za grube u podstawy, ale można swoje zrobić choćby z drutów, najlepiej dość sztywnych i prostych - ja tak zrobiłem w StuGu i wyszło ok.
StuGu
17-04-25 17:32
Piterpanzer
Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 7
Galerie - 8
Posty - 2 325
W Rupieciarni - 1
Projekt 50 Lat MM
Szablozębnego przodka musiałeś mieć Stugu, bo skąd inaczej te sentymenty? :-) :-)

Anteny Abera jakoś dziwnym trafem idealnie pasują do żywicznych podstaw opracowanych przez Michała Rafalskiego.
Przypadek?
Nie sądzę......
A wiesz Stugu dlaczego?
Ponieważ oba elementy opracowano na podstawie oryginalnych, fabrycznych rys. technicznych i nikogo to nie dziwi, że pasują ;-)

I tak Grzesiu Ciebie i Twoje modele uwielbiam ;-), a stug na wieki wieków wyznaczył nieosiągalną poprzeczkę standardu.
Pozdrawiam i zapraszam 1-25 SCALE ARMOR FORUM oraz akcesoria i modele pancerne
PITERPANZER
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować