Zaloguj się |Zarejestruj się
21-03-25 18:33
[G] Moja pancerka na szynach.
Sławomir Bloch

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 82
Posty - 854
Projekt 50 Lat MM
Zgodnie z obietnicą daną przy zamieszczaniu galerii plenerowej Schienenpanzer Steyer, zamieszczam komplet zdjęć „rodzinnych” radzieckich, niemieckich i polskiej drezyn pancernych.
Miałem chwilę czasu, więc korzystając z przyjaznej pogody (brak ostrego słońca, które powoduje duże kontrasty w zdjęciach) powyciągałem z półek (2 szt.) i poodkręcałem mocowania z pleksiglasowych gablot (5 szt.), aby zrobić zdjęcia i pokazać "balkonową sesję" 7 moich modeli pancerki na szynach w skali 1:25.
W zasadzie teoretycznie jest to 8 modeli, bowiem tą wieżyczkę dowódczą, leżącą na pierwszym planie można włożyć w miejsce wieżyczki z 2 działkami przeciwlotniczymi czyniąc z drezyny Schienenpanzer Steyer w wersji Flakwagen drezynę pancerną w wersji Kommandowagen.
3 z tych 7 modeli nie miało jeszcze swoich sesji plenerowych, więc kiedyś trzeba znów to zrobić.
Z tyłu znajduje się największy wymiarowo model radzieckiej drezyny pancernej (motobroniewagon) Striemitielnyj, a przed nim po lewej radziecka drezyna pancerna D-2 wojsk NKWD.
Ten model w zimowym kamuflażu to także radziecki pancerny wagon motorowy Krasnaja Zwiezda, a przed nim niemiecka ciężka drezyna pancerna Panzerjager-Triebwagen 51.
Na pierwszym planie, po lewej stoi model niemieckiej drezyny Schienenpanzer Steyer w wersji Geschutzwagen z wieżą czołgu PzKpfw III, środek pierwszego planu zdjęcia opisałem na początku, a po prawej polska drezyna pancerna Tatra T18 z 1939r.
Oczywiście opis w wyżej przedstawionej formie nie ma zastosowania do zdjęcia nr 4, na którym największy wymiarowo model radzieckiej drezyny pancernej (motobroniewagon) Striemitielnyj znajduje się po prawej stronie, a więc reszta w kolejności na lewo od niego.
Wszystkie pokazane tu modele są prezentowane na tym Forum.

, , , ,

,
Efektownego modelowania!
Pozdrawiam. Sławomir Bloch!
,
----------------------------
Broń pancerna
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować