Zaloguj się |Zarejestruj się
05-02-25 18:37
[G] Mi-2 LPR Answer
Demon
Na forum
Od 2002
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 50
Galerie - 17
Posty - 2 927
W Rupieciarni - 3
Model jak w temacie - Mi-2 w malowaniu LPR, wydawnictwo Answer, opracowanie Marcin Straszewski, waloryzacja Marcin Kuźniar.
Model

Chciałem go mieć jak tylko zobaczyłem że został wydany. Czy równie mocno chciałem go skleić? Tutaj musiałem się nieco zastanowić. Z jednej strony model malutki, kilka stron zaledwie, z drugiej okrągły w każdą stronę, sama listkoza. Co się może stać? - pomyślałem. Wziąłem, pociąłem i skleiłem. Model trudny przez swój kształt, jednak doskonale opracowany. Różne opinie słyszałem na temat jego waloryzacji - że za mocna, że za ciemna. Jednak wszyscy którzy go widzieli na żywo, stwierdzali, że ślady eksploatacji są fajne. Zapraszam do oglądania.

-------------------------------------------------------------
VW´s don´t drop oil. They just mark their spot
VW nie kapią olejem. One znaczą swój teren.
05-02-25 19:28
Odp: [G] Mi-2 LPR Answer
wasia

Na forum
Od 2012
Galerie - 33
Posty - 337
Klub
PIWKO - Podkarpacka Inicjatywa Wielbicieli Kartonowych Obiektów
Jak dla mnie to wszystko ładnie, pięknie. Szkoda tych dwóch szarych plam od spodu, coś tam mogłeś dołożyć od siebie. Co do listkowia, to autor mógł przy jasnym poszyciu zrobić nieco jaśniejsze obrysy części i efekt byłby lepszy. Choć mniemam, że aparat też sporo dorzucił do odbioru połączeń. W każdym razie gratuluję modelu na wysokim poziomie, bardzo ładnie się prezentuje.
_ _ _ _ _ _ _
05-02-25 19:36
PABLOS
Na forum
Od 2013
Galerie - 27
Posty - 674
Model ze względu na swoją bryłę zapewne niełatwy w budowie .Sporo listkozy też wymaga dodatkowej uwagi przy formowaniu , tym bardziej
należą się słowa uznania za wykon . Grafika modelu to kwestia gustu , mnie się podoba . Też mam zamiar zmierzyć się z tym opracowaniem ,
ale poczekam na inne malowania .
Pozdrawiam
PABLOS
05-02-25 20:25
jhradca

Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 5
Posty - 1 387
Mając na uwadze poziom listkozy i Twój dotychczasowy prymat pancerki - generalnie kanciatej - jestem pod wrażeniem.
06-02-25 08:40
Karas
Na forum
Od 2016
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2
Posty - 1 286
Klub
TPM - Trójmiejski Piknik Modelarski
Jest to efektowny, ale szalenie trudny model, z którym poradziłeś sobie całkiem ładnie. Ja bym się nawet nie podjął, za cienki w te gierki: ]

Post zmieniony (06-02-25 08:41)
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico, RN Trento
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
06-02-25 09:07
StuGu
Moderator

Na forum
Od 2002
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 14
Posty - 4 855
Klub
GEKO - Górnośląska Elita Kartonowych Oszołomów
Mi-2 ma u mnie w sercu mały kącik, co spowodowało zakup jednej z wersji (Marynarka Wojenna) na ostatnim konkursie w Przeciszowie.
Faktycznie model jest dość skomplikowany, a "listkoza" jest na dość wyuzdanym poziomie:-)
Problemy, które miałeś podczas budowy są widoczne, ale bryła wyszła całkiem nieźle i najważniejsze, że koła ładnie wyszły:-)
StuGu
06-02-25 10:32
Windus

Na forum
Od 2004
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Galerie - 5
Posty - 1 324
W Rupieciarni - 2
Projekt 50 Lat MM
Model, który po cichu obserwowałem na fb :)
Waloryzacja na zdjęciach faktycznie wydaje się za mocna ale może na żywo nie jest tak źle.
Mam model w malowaniu Marynarki Wojennej i tam waloryzacja bardziej się "zlewa".
Jest kilka rzeczy, które moim zdaniem można było zrobić inaczej w opracowaniu ale tu nie będę się rozpisywał.
Gratuluję wykonania.

p.s. następny jest Sokół?
07-02-25 06:58
Demon
Na forum
Od 2002
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 50
Galerie - 17
Posty - 2 927
W Rupieciarni - 3
Cieszę się, że się podoba. Tak, naturalnym następcą Mi-2 jest Sokół, co z tego wyjdzie zobaczymy.
Wasia: na jednym zdjęciu od spodu tego nie widać, ale szare plamy są 3 i są to (a przynajmniej tak wyglądają) reflektory. I w każdym z nich dodałem coś od siebie, czyli szkło klosza i odbłyśnik.
-------------------------------------------------------------
VW´s don´t drop oil. They just mark their spot
VW nie kapią olejem. One znaczą swój teren.
07-02-25 10:27
Windus

Na forum
Od 2004
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Galerie - 5
Posty - 1 324
W Rupieciarni - 2
Projekt 50 Lat MM
Które malowanie Sokoła wybrałeś?
Nie wiem jak inni ale ja nie mogę otworzyć zdjęć.
Wcześniej nie było problemu.
07-02-25 10:40
stary

Na forum
Od 2006
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 5
Galerie - 1
Posty - 1 919
Projekt 50 Lat MM
Też nie mogę otworzyć. Coś mruga i się przycina.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować