Zaloguj się |Zarejestruj się
23-01-25 17:20
[G] Polikarpow Po-2 LNB KK39
Matrix OST

Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 3
Galerie - 6
Posty - 442
Projekt 50 Lat MM
Witam.
Pierwszy raz pisze post z telefonu. Mam nadzieję, że zdjęcia zostaną umieszczone prawidłowo...
Samo opracowanie wyborne. Projekt Pawła Mistewicza. Wszystkie błędy, które powstały są moja winą.
Jest to mój pierwszy model sklejony nie butaprenem, a Magic. Klei się nim rewelacyjnie, jak już nabierze się trochę wprawy 😉
Wręgi to lasery.
Koła toczone z krążków tektury. Naciągi to jakaś cienka nylonowa nitka (coś około 0.3mm).
Zdjęcia robione telefonem niestety, ale w namiocie bezcieniowym.

23-01-25 17:50
Odp: [G] Polikarpow Po-2 LNB KK39
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 083
W Rupieciarni - 1
Model jest cacy, ale zdjęcia są koszmarne :-( To oświetlenia zaburza sylwetkę, kolory i ogólny odbiór. Lepszy efekt byś uzyskał ustawiając model na jasnym tle i oświetlając go dwoma takimi samymi źródłami światła pod katem 45° od przodu. Bo sam namiot sprawy nie załatwia. Trzeba jeszcze mieć go czym oświetlić, i wiedze jak to zrobić. Wisienką na torcie jest użycie "obiektywu szerokokątnego" i kadrowanie od czapy. Ja tego nie kupuję. Ale zakładam, że model jest wykonany świetnie, i tu należą się gratulacje.
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
24-01-25 08:10
Lukee

Na forum
Od 2015
Posty - 824
Klub
SPM - Szczeciński Paprykarz Modelarski
Chopinie - a dlaczego uważasz, że oświetlenie zaburza sylwetkę?
Moim skromnym zdaniem zdjęcia są bardzo dobre - wyraźne, jasne... Oczywiście, że można by zrobić lepiej (np oddalić nieco telefon od obiektu by pozbyć się dystorsji co przy tej jakości aparatu nie powinno wpłynąć na odbiór modelu, skadrować potem ciaśniej by nadmiar białego otoczenia nie powodował odczucia zaburzenia barw czy kontrastu...) ale i tak myślę, że na tle niektórych na tym forum prezentowanych modeli to ten jest obfotografowany koncertowo ;-)
Troszkę więcej można zrobić zbliżeń i od dołu, było by ciekawiej :-)
24-01-25 08:40
Matrix OST

Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 3
Galerie - 6
Posty - 442
Projekt 50 Lat MM
24-01-25 18:03
wasia

Na forum
Od 2012
Galerie - 33
Posty - 340
Klub
PIWKO - Podkarpacka Inicjatywa Wielbicieli Kartonowych Obiektów
Bardzo ładnie wyszedł Ci ten model.
_ _ _ _ _ _ _
24-01-25 21:32
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 083
W Rupieciarni - 1
Lukee to zboczenie zawodowe. Jak widzę takie zdjęcia, jeżące się od błędów w sztuce, to mnie bolą zęby. Tym bardziej, że ten model jest wart dobrych zdjęć.

Sam często fotografuję modele na odwal się, bo nie mam warunków, żeby ustawić dobrą scenę a do studia mam za daleko, ale są pewne zasady, których się nie łamie.
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
24-01-25 23:28
Jaroslav
Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10
Posty - 1 802
W Rupieciarni - 1
Rafał, weź
[youtu.be]
Uśmiechnij się i żyj ;P
Model jest ok, gdzieś tam sznurek wisi, bywa....To w końcu forum a nie miszczostwa bógwieczego... a zdjęcia? Tej, to na moje lepiej nie patrz....
GG 6801515
25-01-25 08:46
Winek

Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 8
Galerie - 17
Posty - 1 497
Projekt 50 Lat MM
Bardzo ładnie wykonany model. Gratulacje!
Opiniami na temat zdjęć się nie przejmuj, to jest Forum Modelarskie a nie fotograficzne.
Jedynie czego w zdjęciach brakuje to zbliżeń. Nie wykadrowania, tylko zbliżeń.
A wykadrować nadmiar tła oczywiście można.
Model - sklejony Magic'iem zawsze wyjdzie dobrze. Używam takiego kleju od prawie 60-ciu lat i uważam go za bardzo dobry.
Powodzenia w następnych projektach.
Pozdrowienia dla wszystkich

Winek (WiesławK)
25-01-25 13:03
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 083
W Rupieciarni - 1
Jaroslav akurat Twoim, nic do szczęścia nie brakuje ;-P
Pozdrawiam!
Chopin

04-02-25 15:07
adamus93
Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 2
Galerie - 1
Posty - 22
Bardzo ładne wykonanie. U mnie też czeka w kolejce, choć boje sie druciaków i ich olinowania
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować