Dziękuję za aprobatę tego co udało mi się wystrugać . Tak więc jeszcze parę szczegółów . Co do naciągów to zastanawiałem się czy z nimi dalej nie powalczyć ale zastosowane kupione śruby naciągowe okazały się bardzo zawodne , bardzo kruche . Tak więc z dalszych prac nad tym zrezygnowałem . Zegary to oryginalne wydruki z wycinanki + kółko z drutu a całe ulepszenie to zastosowaniem żywicy światłoutwardzalnej która daje bardzo fajny efekt , polecam . I jeszcze naciągi .Stosuję elastonitkę którą muszę czernić markerem a wcześniej przygotowuję miejsca mocowania na modelu .
Wracając do zakupionych rzymskich śrub to jak już pisałem są bardzo delikatne . Kupiłem ich dwa zestawy ( 2 x 32 szt ) , część się połamała a druga pitała z pęsety tak że gdyby nie św. Antoni ,to zabrakło by ich nawet na ten jeden model .
A teraz małe info . Tą żywicę utawrdzaną światłem UV kupiłem do robienia gablotek . Sprawdzało się to tak sobie ale ostatnio trafiłem na rewelacyjny klej do plexy który szczerze polecam to jest ARTCOFIX .
Instrukcja klejenia - [
www.youtube.com]
Do tego można jeszcze znaleźdź firmę przycinającą plexi na wymiar i produkcja gablot staje się przyjemnością . Tyż poleca , trzy pokrywy o wym. 30 x 30 i do tego boki 14x 29,7 12 szt kosztowało z przesyłką 106 zlp .
Może już macie obczajone te tematy ale ja emeryt znalazłem to nie dawno i jestem strasznie tym ujarany .
Pozdrawiam
Jańcio
Post zmieniony (23-12-24 19:41)