Dzień dobry!
Model polskiej wersji samolotu MiG-15 UTI.
Arkusze przed sklejeniem pokryłem caponem, wykorzystałem też gotową osłonę kabiny.
Wycinanka średnio trudna z bardzo dobrą grafiką :-)
Nie wszystko poszło po mojej myśli, zwłaszcza wnęki podwozia i kopułki na zbiornikach, ale jak zwykle niknie w tłumie :-)
Przy obróbce zdjęć zauważyłem przekrzywioną przednią goleń i lufy zamienione miescami :-)
Autor Lech Kołodziejski, skala 1:33.
Niby prosty model ale robi wrażenie. Drobiazgami bym się nie przejmował, każdy model ma swoje pomyłki. Wygląda świetnie, bardzo mi się podoba. Gratulacje!
Migi 15 mają w sobie to coś - może dlatego kiedyś, w przypływie nieokiełznanej pasji, zakupiłem kilka modeli tej maszyny, zarówno w wersji jedno- jak i dwumiejscowej:-)
Model wygląda naprawdę solidnie sklejony i przyjemnie się go ogląda:) Taki bez szaleństw, ale wygląda znakomicie:-)
Gratulacje!
... model prezentuje się bardzo efektownie, w mojej ocenie "piętą achillesową" (modelu)
jest część dziobowa i charakterystyczny wlot. Oczywiście jest to uwaga do autora projektu, ...
chociaż, może taki właśnie był zamysł pana Lecha; nieskomplikowany projekt dla początkujących.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie widzę gdzie Ty widzisz, że Ci nie wyszło ;-)
Bardzo ładny standard. Segmenty podklejałeś dodatkowo jakimś podposzyciem czy kleiłeś jak natura stworzyła?
Dobry modelarz sklei model każdego, nawet najgorszego projektanta. Dobry projektant zaprojektuje model który sklei każdy, nawet najgorszy modelarz. Kat