Nie mam 100% pewności ale elementy masztu były malowane na kolor nadbudówek. Nawet na czarno białych zdjęciach maszty nie odróżniają się kolorystycznie od pokładu i madbudówek tak jak windy a te były malowane na czarno.
Cześć jhradca - po cichu obstawiałem kolor nadbudówki i pewnie gdyby nie było odzewu na moje pytanie tak bym zrobił dlatego dziękuję za ten wpis i potwierdzenie moich wątpliwości.
Cześć Wszystkim
prace na rufie.. doszło wyposażenie, zgodne z wycinanką. Dodałem kilka elementów od siebie. Przykleiłem nadbudówkę rufową, matę z "kokosu", której nie ma w wycinance, dwa kołowroty z liną oraz pojawiło się pierwsze działo 130 mm, dodatkowo ustawiłem po 4 miny głębinowe w dwóch rzędach... same zrzutnie jeszcze nie zrobione... zapełniam białe pola ale mam wrażenie, że ich zasłonięcie nie zakończy tematu....cdn.
Cześć Wszystkim
Prace w stoczni trwają doszła kolejna wciągarka tym razem rufowa. Wciągarka zrobiona praktycznie od podstaw z wycinanki została właściwie podstawa , reszta to jak w poprzedniej elementy z pręta PCV oraz pokrętło z blaszki fototrawionej. Zrobiłem również wyrzutnie bomb głębinowych oraz ich zapasy. Powoli zapełniam białe miejsca na pokładzie ale to trochę potrwa.
Cześć Wszystkim
kolejne dni przyniosły postęp prac tym razem na śródokręciu. Doszły zabudowy na których mocowane były kominy... ale za nim je przymocuję muszę zamontować nadbudówkę główną i maszt ... generalnie wszystko to czeka tylko poskładać.