Cena jest chora :-)
Ogólnie rzecz biorąc te pro-narzędzia DSPIAE często wzbudzają uśmiech politowania (nie ma to jak opakować prosty przyrząd w ładne pudełko i wmawiać, że to hiper-technologia:-)), ale sama konstrukcja ciekawa:-)
Co prawda wydawałem już gorsze kwoty na większe badziewia, ale pytanie, jakiej grubości tekturę tnie nóż tego cyrkla. W specyfikacji podano chyba, ze wycina do 0,4mm, ale nie używałem, więc nie wiem - to mnie na pewno odrzuciło.
Na filmikach promujących ten wyrób wycinają zazwyczaj kółka z taśmy maskującej. Tyle, że do cienkiej taśmy nadaje się każdy cyrkiel tnący:-)
A tak BTW:
Ponieważ z cyrklem Olfy nie do końca się dogaduję, kupiłem kiedyś inny, znaczenie bardziej masywny cyrkiel:
[
allegro.pl]
[
www.youtube.com]
Tnie w takich samych zakresach co olfa CMP (od 10 mm), ale jest ciężki, metalowy i bardziej stabilny. Jest też bardziej elastyczny jeśli chodzi o dobór końcówek.
Składa się go w jeden podłużny element, więc nikt postronny się nie pokaleczy - chyba, że wybitny artysta:-)
Nie rozwiązuje kwestii wycinania kółek poniżej 10 mm, ale może komuś się przyda:-)
StuGu