Zaloguj się |Zarejestruj się
03-08-24 12:34
[N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
-MODEL-HOBBY-

Na forum
Od 2006
Posty - 120
Trzecią nowością lipca jest Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 "Catapultabile" GN.

Wspaniałe malowanie w pełni waloryzowanego modelu to ogromny atut tego dość małego ale atrakcyjnego myśliwca.
Arkusze modelu mozna zobaczyć w naszym sklepie internetowym i na profilu FB w albumie tego produktu.
Model i akcesoria już do kupienia w naszym sklepie:

MODEL HOBBY

Co już jest normą i nią pozostanie model dostępny z wyciętym laserem szkieletem i kabiną.

Obraz namalował genialny Arkadiusz Wróbel.

Zapraszamy!!!

Post zmieniony (03-08-24 21:37)
MODEL HOBBY - RAJ MODELARZA
03-08-24 12:38
Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
skarczew
Na forum
Od 2017
Posty - 656
Zapomniałeś podać kto jest autorem projektu ;).
03-08-24 13:02
Odp: [N] Włoski myśliwiec pokładowy Reggiane Re.2000 „Catapultabile” GN - MODEL HOBBY
QN

Na forum
Od 2003
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 25
Galerie - 8
Posty - 3 387
W Rupieciarni - 1
Projekt 50 Lat MM
Mam pytanie.

Dlaczego dostępna jest tylko opcja ze szkieletem i oszkleniem kabiny?
Nie widziałem opcji zakupu samego modelu.

Taka opcja dla mnie jest nie do przyjęcia. Po co mi szkielet, który i tak standardowo wywalam?
Albo kabina, skoro sam robię lepsze niż jakakolwiek do tej pory kupiona przeze mnie gotowa ( a mam ich dobrze ponad 100)?

Nie chcę dodatków, które wyrzucę.

Rozumiem, że jak ktoś ma ochotę na stosowanie dodatków - niech sobie je zamówi.

Ale opcja typu kupisz model jak zapłacisz jeszcze za dodatki, które wyrzucisz, jest dla mnie wybitnie zniechęcająca.
Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------
03-08-24 13:53
Brystol

Na forum
Od 2013
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 7
Galerie - 34
Posty - 4 481
W Rupieciarni - 2
Chciałbym również prosić o podanie autora modelu.

-Co już jest normą i nią pozostanie model dostępny z wyciętym laserem szkieletem i kabiną-

no to jeszcze jedna prośba,

czy mogłoby by być normą pokazanie w zapowiedzi arkuszy czy arkusza ?

czy ta pełna waloryzacja to miljony elementów czy postarzanie z zewnątrz, czy to i to ?

Post zmieniony (03-08-24 13:54)
brystol jest gupi! lalalalaala!

wieje nudą, kiczem i kaszaną
03-08-24 18:26
MPaweł

Na forum
Od 2013
Relacje z galerią - 1
Galerie - 6
Posty - 333
W Rupieciarni - 1
Projekt 50 Lat MM
Brawo! Dla mnie super informacja!
03-08-24 23:17
danielw
Na forum
Od 2020
Relacje w toku - 2
Posty - 236
Model bardzo ciekawy i brawo dla Wydawcy. Co do praktyki "wciskania" dodatków do każdego modelu i braku możliwości zakupu bez owych, to jest to jak dla mnie karygodne. Z zasady nie kupuję żadnych dodatków, a już z całą pewnością szkieletów które bardzo lubię wykonywać własnoręcznie zawsze je przy tym mocno modyfikuję, nie widzę więc powodu żeby być zmuszanym do ich zakupu.
04-08-24 00:30
skarczew
Na forum
Od 2017
Posty - 656
Nie doprosiliśmy się informacji o autorze projektu tutaj, więc przekazuję to co pokazało się na FB:
- Autorem jest Александр Фабричный (co podejrzewałem zresztą, bo praktycznie ta sama maszyna była wydana w Бумажное Моделирование).

Parę fotek z FB:

----

----

Post zmieniony (04-08-24 02:31)
04-08-24 10:43
Panda
Na forum
Od 2009
Galerie - 1
Posty - 145
Temat ciekawy.
Niestety ,,przymusowy" zestaw nie dla mnie. Wolałbym sam model i do wyboru, jeśli chcę i potrzebuję, to dokupuję akcesoria.
Z zasady kupuję same modele i co najwyżej kabinki przy skomplikowanych kształtach.
Ceny też są już kosmiczne, co tym bardziej by mnie skłaniało do kupna samego modelu.
04-08-24 13:48
Łosiu
Na forum
Od 2004
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 4
Galerie - 1
Posty - 1 825
W Rupieciarni - 2
Bez przesady. Gomix też ostatnie modele wydał z wręgami, nie zauważyłem oburzenia. Jeżeli statystycznie i tak większość klientów kupuje komplety, to pewnie kosztowo i logistycznie łatwiej i taniej (oczywiście dla wydawnictwa ;-) ) przygotować gotowe zestawy a nie robić osobne produkty.

Post zmieniony (04-08-24 16:45)
04-08-24 16:32
eruc13
Na forum
Od 2006
Posty - 85
No niestety, wycinane szkielety dodane do modelu stają się normą.
Zaznaczam że w takim modelu nie znajdziemy tradycyjnie drukowanych arkuszy ze szkieletem. W pewnym sensie ogranicza to piractwo.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować