Zaloguj się |Zarejestruj się
13-07-24 12:53
Odp: [R] M4A4 Sherman VC Firefly - wyd. Haliński
Viz
Na forum
Od 2020
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 7
Galerie - 3
Posty - 498
Dzięki chłopaki, tak zrobię przy następnych listkach i zobaczymy co z tego będzie.
Karas masz racje, retusz jest trochę za ciemny, na mokro farba była idealna, po wyschnięciu ciemnieje. Rozjaśniłem ją dziś i jest lepiej, przetarłem trochę metodą suchego pędzla te paciaje przy listkach i trochę lepiej teraz to się blenduje z wydrukiem wycinanki. Jak skleję coś więcej to wrzucę foty do porównania.
29-07-24 11:52
Oj kusisz mnie tym szermanem ;)
Pozdrawiam
Wojtek

W budowie: Szkuta Wiślana
Ukończone: A7V | Wieża Nyska w Otmuchowie | Crusader III | Tiger I | Łódź z Gokstad
29-07-24 16:13
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 062
W Rupieciarni - 1
Kruszyna to nie jest SHERMAN. To jest brytyjski kundel, niegodzien nosić zaszczytnego miana SHERMAN.
Niestety rabatyjczycy wiedzieli, jak zepsuć przepiękną sylwetkę SHERMANa. I chwały im to nie przynosi... ;-)
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
29-07-24 17:49
Szopę, dlatego napisałem szerman :) sorry za offtop
Pozdrawiam
Wojtek

W budowie: Szkuta Wiślana
Ukończone: A7V | Wieża Nyska w Otmuchowie | Crusader III | Tiger I | Łódź z Gokstad
03-08-24 11:34
Viz
Na forum
Od 2020
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 7
Galerie - 3
Posty - 498
Cześć i czołgiem,

jak dla mnie Sherman to Sherman, mi się nawet taki brytyjski podoba ;)
Tymczasem budowa idzie dalej, dorobiłem górny pancerz, wszystko fajnie pasuje, na razie nie doklejałem do spodu, zrobię to jak już wypełnię większość otworów. Rozjaśniłem też trochę retusz, paciaje z farby na obłych elementach jeszcze raz przetarłem rozjaśnioną farbką metodą suchego pędzla, nawet na zdjęciach nie wygląda to źle, na żywo jest całkiem git. W następnym kroku biorę się za układ jezdny. Zapraszam do zdjęć :)

29-12-24 13:07
Viz
Na forum
Od 2020
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 7
Galerie - 3
Posty - 498
Cześć,

wracam po przerwie ze skromną aktualizacją, układ jezdny się składa. Masa detalu, niby nie dużo skleiłem a elementów masa, z pułapek to koła miały gumowe oklejki za krótkie (za to boczne "ścianki" ogumienia były idealne). Ostatnio mam mniej czasu na sklejanie więc aktualizacje ode mnie nie będą tak częste i regularne jak jeszcze jakiś czas temu, ale obiecuje model skleić ;)

19-01-25 11:23
Viz
Na forum
Od 2020
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 7
Galerie - 3
Posty - 498
Cześć,

wózki się kleją i powoli zaczynają wyglądać, elementów milion ale no efekt jest całkiem całkiem. Zostały osłony i rolki powrotne, wydaje się, że najtrudniejsza część wózków za mną, zapraszam do zdjęć :)

20-01-25 08:04
Karas
Na forum
Od 2016
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1
Galerie - 2
Posty - 1 257
Klub
TPM - Trójmiejski Piknik Modelarski
Widzę, że trochę dłubaniny było hehe. Ale fajnie, wszystko idzie bardzo schludnie. Grabki
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico, RN Trento
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
20-01-25 15:43
Jaroslav
Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10
Posty - 1 770
W Rupieciarni - 1
Z tym milionem to już nie przesadzaj ;P aż tak dużo tych części nie masz do zrobienia
a efekt i tak wygląda świetnie👍
GG 6801515
23-02-25 10:15
Viz
Na forum
Od 2020
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 7
Galerie - 3
Posty - 498
Cześć,

wracam z aktualizacją Shermana, wózki jezdne skończone, trochę roboty było, sporo detalu ale wyszły całkiem fajnie :)

Karas, Jaroclav, - dzięki za doping :)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować