Jasiek dziękuję. W 90% kleję BCG, bardzo duże powierzchnie jak boki czy podłoga klejem w sprayu TESA. Podklejanie dużych elementów Butapren.
Do łączenia segmentów jak w tym przypadku dachu moim zdaniem BCG jest niezastąpiony - jest "bezinwazyjny" przez brak spoiny. Dzięki temu nie ma uskoków dwóch łączonych elementów.
Chyba się nie przeterminowuje. Właśnie zamierzam go wypróbować bo mam dwa i nie pamiętałem, który to ten właściwy. Przelerzał u mnie z 10 lat i nie widzę by coś mu się w konsystencji zmieniło.
Genialnie się to ogląda.
To jedna z wzorcowych relacji na forum, klimat, zdjęcia, forma przekazu najwyższa z możliwych.
Efekt to inna bajka, a też poraża pozytywnie:-)
K Brand Klear Glue, u mnie barwy nie zmienił, konsystencja jest w sam raz nie trzeba go suszyć. Jest trochę inny niż klej Astry. Zaś ten drugi, który miałem, zrobił się mętnawy glut i wszystko wyrzuciłem.
97 i Piterski klej w pojemniczku ma ok. 2 lata. Po tym czasie nie zauważyłem żadnych niepokojących zmian. Na opakowaniu termin ważności nie widnieje. Używam tylko tego BCG ze zdjęcia - próbowałem również innych, m.in. Astry, UHU. Mam wrażenie, że łapały słabiej. Ale może to tylko moja fanaberia 😆