Zaloguj się |Zarejestruj się
29-02-24 14:40
Odp: Zapowiedź - Maus
Majk79
Na forum
Od 2023
Posty - 135
No a jak z latadłami?? Miało coś być z II Wojny, chyba Mosquito... Nie lubie tego samolotu ale lepsze to niż nic...
29-02-24 15:08
Hon Studio
Na forum
Od 2023
Posty - 51
Majk79 napisał:

> No a jak z latadłami?? Miało coś być z II Wojny, chyba Mosquito... Nie lubie tego samolotu ale
> lepsze to niż nic...

Ale masz u mnie krechę... mój ulubiony samolot :) DH Mosquito jest w realizacji :)
01-03-24 08:36
Wojciech Cięciwa
Na forum
Od 2003
Posty - 2 111
@97

Nie wyobrażasz sobie "Myszki" 1:16 ?
A co powiesz na "Myszkę" 1:6 ??
[vincesgallery.smugmug.com]
Zakład doświadczalny i biuro projektowe - ZAMKNIĘTE bezapelacyjnie do odwołania.
01-03-24 20:05
bomb007
Na forum
Od 2012
Relacje w toku - 1
Galerie - 7
Posty - 248
Jako mocno zainteresowany potencjalnym nabyciem modelu Mausa, mam pytanie do Wydawcy: na jakim etapie zaawansowania są prace nad ww. modelem? Kiedy mniej więcej planujecie wydanie tego modelu?
02-03-24 14:24
Hon Studio
Na forum
Od 2023
Posty - 51
Do bombo007

W przyszłym tygodniu rozpocznę prace nad budową modelu prototypowego w skali 1/16. W tak zwanym międzyczasie "ogłoszę" sklep i uruchomię sprzedaż U-Boota Typu XXIII. Zastanawiam się czy nie byłoby dobrze wydać model podobnie jaj E-60 w serii "1946" - będzie jeszcze klika konstrukcji z tego "wątku" niekoniecznie pancernych.
02-03-24 15:00
Hon Studio, dodaj proszę w temacie wątku [Z] aby nazwa wyglądała np. [Z] Hon Studio - Maus
Ułatwi to przeglądanie forum ;)
Pozdrawiam
Wojtek

W budowie: Szkuta Wiślana
Ukończone: A7V | Wieża Nyska w Otmuchowie | Crusader III | Tiger I | Łódź z Gokstad
02-03-24 15:14
Odp: [Z] Zapowiedź - Maus
volf studio
Na forum
Od ???
Posty - 17
Do Kruszyna

...masz rację - już poprawiłem :)
03-03-24 19:13
Czy planujecie robić w Myszy wnętrze?
Aż się prosi, aby takie bydle miało wnętrze :)
Pozdrawiam
Wojtek

Ukończone: A7V | Wieża Nyska w Otmuchowie | Crusader III | Tiger I | Łódź z Gokstad
04-03-24 10:39
volf studio
Na forum
Od ???
Posty - 17
Do: Kruszyna

Z kilku powodów nie planuję aby Maus i E-60 "miały" wnętrze. Model nie może być zbyt skomplikowany - zależy mi aby Modelarze z mniejszym doświadczeniem także mogli poradzić sobie z klejeniem. Drugi ważny aspekt to cena końcowa modelu, trzeci to czas jaki miałbym poświęcić na projekt wnętrza pojazdów. Wolę przygotować kolejny projekt niż poświęcić tygodnie na szczegółowe opracowanie kompletnego wyposażenia - które będzie docenione przez wąską grupę Modelarzy.
04-03-24 22:19
Rozumiem, ale w sumie Maus w tej skali będzie wielkości skrzynki na jabłka lub większy ;)
Taka skala to aż prosi się o wykonanie wnętrza, ale jako projektant (trochę innej branży ;)) rozumiem i szanuje podejście.
Pozdrawiam
Wojtek

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować