Zaloguj się |Zarejestruj się
01-06-23 20:37
[N] WAK - BTR-4E Bucefał
Wydawnictwo WAK
Na forum
Od 2005
Od poniedziałku będzie dostępny nowy WAK Extra. Jak to ostatnio bywało jest to model duży i nie tani. Mimo iż nie największy to jednak najdroższy model w naszej obecnej ofercie.
BTR-4E Bucefał (Bucephalus / Буцефал) jest współczesnym transporterem opancerzonym armii ukraińskiej (i nie tylko) - takim odpowiednikiem naszego Rosomaka. Model w skali 1:25 zaprojektował Michał Rafalski, a "pobrudził" Marcin Dworzecki. Cena modelu to 100 zł. Do modelu można dokupić wręgi (42,50 zł), grawerowane bieżniki (42,50 zł) i galanterię z żywicy (55 zł). Na 90% będziemy mieli kilka sztuk na Babarybie, a normalna sprzedaż zacznie się od poniedziałku. Model nie będzie dostępny w sieci Empik.

wak.pl/btr-4e-bucefal-p-3025.html
-----------------------------------------------
[www.wak.pl]
-----------------------------------------------------------------------
[www.facebook.com]
01-06-23 20:45
Odp: [N] WAK - BTR-4E Bucefał
Karas
Na forum
Od 2016
Galerie - 2
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 1
Klub
TPM - Trójmiejski Piknik Modelarski
Widziałem surówkę Michała, powiem krótko, wyrywa z laczków. hehehehehhe, jeszcze jak Marcin zrobił walorkę, to niemal jestem pewien, że to kawał solidnej produkcji. Sukcesu życzę!!!!1111
Zwodowane: Shima, HMS Fiji, pampersHMS Suffolk, pampersUSS Somers
Stocznia: USS NewMexico, RN Trento
Zbiorniki: M6oA2, BWP Borsuk
02-06-23 09:29
ABC
Na forum
Od 2013
Na punkty model rewelka. Ale całe szczęście że mi się pojazd wydaje niezgrabny przez tą nowoczesną wieżę, bo komplecik do najtańszych nie należy.
02-06-23 17:22
MateuszB
Na forum
Od 2011
Galerie - 3
Czy ten konkretny model będzie w malowaniu tylko ukraińskim i czy można liczyć na inne malowanie?

--

Post zmieniony (02-06-23 17:24)
02-06-23 20:24
Łosiu
Na forum
Od 2004
Galerie - 1
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 4
02-06-23 21:16
PAWEL
Na forum
Od 2018
Galerie - 1
KUPIONE czekam jakim stanie zostanie dostarczona paczka do Ire
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
Andrzej Sapkowski
02-06-23 23:55
Roli

Na forum
Od 2007
Galerie - 2
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 1
Model nie ma stanowiska kierowcy i pozostają tylko niebieskie szyby czy jest opcja przeszklenia i wnętrza?
03-06-23 09:21
MateuszB
Na forum
Od 2011
Galerie - 3
"Oprócz Ukrainy tylko Irak je używa." :(((((

to będzie irackie malowanie??
"jeszcze Polska nie zginęła, kiedy My żyjemy!"
03-06-23 14:02
Miguddon
Na forum
Od 2022
Here we go again!
04-06-23 11:02
a.pokryszyn
Na forum
Od 2022
Tylko niebieskie szyby. Model nie posiada wnętrza, zatem brak jest przedziału kierowcy. Dodam, że podwozie (którego w zasadzie nie będzie widać) zawiera sporo elementów. Niestety nie wypowiem się merytorycznie co do zgodności z oryginałem, choć model wydaje się być bardzo szczegółowo opracowany. Dwanaście arkuszy z częściami plus osiem arkuszy z wregami (w tym możliwość wykonania kostek bieżnika kół). Myślę, że pomimo braku wnętrza model jest wart uwagi, choćby ze względu na detalizację kadłuba i wieży (które to przecież będą najbardziej widoczne w sklejonym modelu). Już same rysunki montażowe dot. detali (np. reflektorów) oraz rzuty ogólne gotowego modelu, robią bardzo pozytywne wrażenie. W mojej opinii nie ma co ubolewać nad brakiem wnętrza.

Post zmieniony (04-06-23 11:25)
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować