Witam wszystkich!
Rozpoczynam model z wydawnictwa Angraf nr 111. Magazyn kupiony był w komplecie z krojem.
Na pulpicie leżał „gwizdek”. Powitanie!
Rozpoczęty klasycznie, od łuku.
Witam wszystkich!
Montaż kontynuowałem kolejnymi sekcjami z kokpitem. Wybrałem deskę rozdzielczą, według najbardziej „trudnej” opcji.
I sama sekcja. W tym miejscu warto dodać, że klejenie przeznaczone dla największego odcinka środkowego (det. 24) należy przenieść tutaj. Oglądałem inne raporty. Jest to konieczne dla wygody.
Największa, centralna część. Sklejenie tak dużej części nie jest łatwe. Aby od razu prawidłowo ustawić ramkę z detalem skóry i zapobiec jej obracaniu się wewnątrz „rury”, musiałem ją skleić z zamontowanymi prowadnicami skrzydeł. Mam nadzieję, że się udało.
Części ramy, mniej –
Trzy sekcje są gotowe.
Ciąg dalszy nastąpi…
Witam wszystkich!
Kontynuował montaż Su-11 z fotelem pilota. W magazynku nie ma pasów bezpieczeństwa pilota. W OGÓLE! Wycięty z wydrukowanego MiG-21.
Część skóry, jeszcze nie sklejona. A kiedy zdjąłem taśmę klejącą, lekko uszkodziłem górną warstwę części. Ale już nie naprawiaj.
Następnie skleiłem kolejne dwie sekcje kadłuba.
Ciąg dalszy nastąpi…
Witam wszystkich!
Przede wszystkim zaktualizowałem linki do zdjęć we wszystkich odpowiedziach. WMC Hosting nie jest już obsługiwany przez właściciela.
Kontynuowałem montaż Su-11 z dopalaczem. Wszystko jest na zdjęciu.
Wszystkie zebrane elementy połączyłem w jedno „cygaro”. „Cygaro” okazuje się duże.
Ciąg dalszy nastąpi…
Następnie zająłem się niszami skrzydeł i podwozia.
Próbowałem na skrzydłach –
Podczas łączenia skrzydła z kadłubem obserwuje się taką szczelinę.
Myślę jak to naprawić.
Ciąg dalszy nastąpi…
Witam wszystkich!
Skrzydła zadokowane. Wygląda na to, że wszystko się udało.
Następny jest stabilizator pionowy, ogon. Szczegół nie jest prosty, okazał się „3-”.
Zmontowane wiszące zbiorniki. Na wszystkich złożeniach, które widziałem w Internecie, modelarze obracają czołgi szwem do wewnątrz (pod kadłubem).
Kilka zdjęć końcowych:
Ciąg dalszy nastąpi..