Zaloguj się |Zarejestruj się
12-11-24 20:23
Odp: [G] C2P "po mojemu"(GPM 288 ,1-25)
kari
Na forum
Od 2005
Posty - 2 062
... kolekcja imponująca, mimo mikrych rozmiarów, ... nie żebym się czepiał,
ale wszystkie pojazdy są w tych samych barwach (schematy różne), znawcą
pancerki nie jestem to chciałem dopytać, czy poszczególne egzemplarze
występowały również w innych barwach (malowaniach)?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
13-11-24 10:25
rodrus
Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 1
Galerie - 11
Posty - 2 737
W Rupieciarni - 23
Jaroslav, modele robiłem można powiedzieć "na oko". Ściągnąłem z neta zdjęcia oryginału i modeli. Na ich podstawie wykonałem wnętrze. W pierwszym poście wymieniłem co zostało zrobione. Jak masz taką potrzebę to spróbuję znaleźć zdjęcia z budowy,ale trochę to może potrwać. No i potrzebowałbym Twojego meila żeby je wysłać.
Kari, co do malowania to zależy od typu maszyny. Np najstarsza konstrukcja czyli TK3,od czasu powstania "zaliczył" chyba 3 typy kamuflażu. Natomiast TKS,C2P powstawały już w czasie gdy stosowano te barwy w jakich są moje modele. Z tym ,że przepisy malowania nimi też się zmieniały chyba dwukrotnie (ale kolory zostały te same).Możliwe,że na czas zimowy niektóre pojazdy "białkowano",ale tylko możliwe. Oczywiście występowało jeszcze inne malowanie,ale to już przemalowywali je SSzkopskie naziSStowskie łąjzy. Nawet w jednej z wycinanek TKS z GPM jest możliwość wykonania takiej "niekoszernej" wersji.
13-04-25 11:14
Jaroslav
Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 3
Galerie - 10
Posty - 1 802
W Rupieciarni - 1
Sorry że znowu odkopuję ;P
Pytanko: Hotchkissy robiłeś sam czy to żywica? Pytam bo w sumie to będę potrzebował kilka(naście) sztuk...U jednego z wydawców widziałem żywiczne ale w ofercie brak zdjęć ino render 3D a wydać ok 5 stów za kota w worku to jednak trochę słabo :/
Jeżeli używałeś żywicznych to jak je oceniasz?
Pozdr.
GG 6801515
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować