Zaloguj się |Zarejestruj się
07-01-25 13:50
Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
danielw
Na forum
Od 2020
Relacje w toku - 2
Posty - 233
Gratulacje! Relację śledziłem na bieżąco i moim zdaniem pokazywała osiągnięcie nowego poziomu w wykonaniu Standardu+ (moim skromnym zdaniem najlepszego i najbardziej satysfakcjonującego sposobu klejenia).
Ilość i jakość detali, precyzja klejenia i retuszu oraz jakość połączenia krawędzi to najwyższy (nie)możliwy poziom.
Podobnie wykończenie malarskie. Taki "brudzing" pozwala zachować wszystkie walory oryginalnej wycinanki ora dodać charakteru realizmu zarezerwowanego dla w pełni malowanych lub plastików.
Wykonanie tego modelu zarówno samo sklejenie jak i malowanie jest to dla mnie niedościgniony wzór.
10-01-25 14:27
Odp: [Relacja/Galeria] Niemieckie samobieżne działo szturmowe StuG III Ausf. F - WAK 11/2009
Tommy T.B.

Na forum
Od 2011
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 4
Galerie - 5
Posty - 1 018
Robię kolejne podejście, aby coś sensownego napisać i pochwalić Twoje umiejętności modelarskie i to co wyszło z kilku kartek papieru.... " i za ch....a Wacława" nic mi do bani nie przychodzi...
Poprostu ten model przewyższa wszystkie najśmielsze oczekiwania i standardy.... i jak ktoś napisał " jesteś Miszcz Kartonu "😃👍

Pozdrówka serdecznie i jeszcze raz gratuluję pięknego modelu!

Tommy
11-01-25 09:31
Spychacz

Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 2
Galerie - 2
Posty - 2 310
W Rupieciarni - 2
Wow. Tyle tu zasłużonych pochwał, ochów i achów, że chyba nic nowego nie będę w stanie dodać.
Wielkie gratulacje. Piękny model i fantastyczne wykonanie.
Relacja: MAYA
Relacja z galerią: ARIZONA , NAGATO , FUSO
Galeria: RICHELIEU , KING GEORGE V
Slayer \m/
12-01-25 18:03
Kylo Ren

Na forum
Od 2011
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 7
Galerie - 4
Posty - 612
Projekt 50 Lat MM
24-03-25 18:46
Krystian

Na forum
Od 2009
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 39
Galerie - 31
Posty - 1 226
W Rupieciarni - 7
Projekt 50 Lat MM
Piękny model.
First comes smiles, then comes lies. Last is gunfire

ŁSM
24-03-25 20:48
kari
Na forum
Od 2005
Posty - 2 055
... model oczywiście genialny, ale chciałbym zapytać StuGu o detale znajdujące
się między beczką a wiadrem czyli butelki (najpewniej ze sznapsem;-) no i te ... koreczki,
to gotqwce czy rzeźbione hand made ;-)
----------------------------------------------------------------------------------------------
25-03-25 08:47
StuGu
Moderator

Na forum
Od 2002
Relacje w toku - 3
Relacje z galerią - 14
Posty - 4 833
Klub
GEKO - Górnośląska Elita Kartonowych Oszołomów
kari - gotowce, do wyrzeźbienia butelek potrzebowałbym mini tokarki chyba:)
Kupiłem takie, bo akurat były na stanie i skala mniej więcej się zgadzała:-) Pomalowałem tylko nakrętki. W sumie chciałem sprawdzić jak wygląda taki gadżet i urozmaicić model:-)
StuGu
26-03-25 17:09
Żółtodziób

Na forum
Od 2022
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 2
Posty - 1 089
Yyyy taki tam genialny model, nie ma się czego przyczepić
jednym słowem NUUUUDAAA 😁

StuGu - stworzyłeś nową kategorię modelarstwa - standard waloryzowany
Jest SUPER
pozdro
WOJTEK
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
Ja każdy model potrafię schrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Bussard , Alkett , America i coś tam jeszcze :)
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej , Cerkiew
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować