Cześć i witam w kolejnej relacji. Kolejnym modelem, który wziąłem na warsztat to model czołgu 4TP. Na samym początku zabrałem się za szkielet budowy modelu. W tym wypadku do budowy modelu postanowiłem wykorzystać wręgi laserowo wycinane tak zwany oszczędzacz czasu wiem jestem leniwy. Następnym krokiem będzie oklejanie szkieletu poszyciem. Zapraszam do oglądania.
Ma się rozumieć StuGu. Po prosu kiedyś raz kupiłem te model i zacząłem go sklejać lecz pamiętam że wówczas źle oszlifowałem szkielet i myślałem aby go zrobić na nowo od początku. Mam nadzieję że uda mi się go skleić i ma piękne malowanie.
Cześć. Kolejnym etapem budowy było oklejanie szkieletu poszyciem. I muszę powiedzieć, że jestem zadowolony z efektu i wyszło bardzo dobrze. A sam model jest bardzo ładnie opracowany i spasowany. A do retuszu części wykorzystałem farby. Do koloru piaskowego użyłem farby marki valleyo z serii model color i wymieszałem 70.879 Green Brow z Japanise Unif. WW II 70.923, koloru zielonego Panzer Aces Splinter Strips 348 i brązowego. ScaleColor 75 Brown Dubai SC-13. To dziś na tyle. Zapraszam do oglądania.
No, całkiem nieźle wygląda, chociaż zdjęcia sa troche małe i niektóre niezbyt wyraźne.
Bardzo fajnie, że podzieliłeś się numerami farb, których uzywasz do retuszu - dla potencjalnych przyszłych sklejaczy tego modelu jak znalazł.
Walcz dalej, jest gaz:-)