Zgarnąłem przed pracą, w przerwie na kawę dwa zdania mogę napisać
Za 48 zł (podrożał) dostaniemy:
- 20 arkuszy kartonowych A4 z częściami
- 10 arkuszy papierowych A4 z częściami (wręgi, oklejki)
- 9 stron z opisem i rysunkami (8 stron i trochę na okładkach; 25 rysunków + szablony drucików)
- skala 1:33
- zapowiedź bałtyckiego Bismarka w skali 1:300 (Z.Sałapa)
Moje pierwsze wrażenie:
+ pokaźne opracowanie w przystępnej cenie (przypominam, że wiele modeli po 4-6 arkuszy kartonowych mają ceny 35-40zł)
+ srebrna farba (nie brudzi palców, nie zauważyłem też tendencji do łamania się)
+ oklejki do wręg na papierze
+ części na arkuszach rozmieszczone dość sensownie (nie powinno być problemu z szukaniem)
+ arkusze poszycia kadłuba mają zadrukowaną drugą stronę
+ dość szczegółowe opracowanie wnętrza
+/- szkielet "nóg" do pływaków jako jeden element (łatwiej ustawić, ale pewnie trzeba będzie wzmocnić)
+/- ruchomo powierzchnie sterowe jako jedyna opcja EDIT: skrzydła można jednak zrobić "normalnie", ale w części ogonowej nie
+/- dzielone niektóre elementy (szkielet, poszycie) bo się nie mieszczą na format A4
+/- model zaprojektowany na dwie wręgi
+/- powtórzony "błąd" z Mitchell`a tj. wręga z wystającym dźwigarem skrzydła ma być oklejona poszyciem, którego nie da się założyć (dźwigar wypada na środku części z poszyciem) - zostałem poprawiony, że tam da się to skleić, więc może i tutaj to nie jest błąd, choć dźwigar jest raczej większy
- dalej za mało rysunków (np. nic nie ma o montażu pływaków - przy czym nie czytałem opisu)
Szybkie foty
Post zmieniony (30-12-20 11:48)