Zaloguj się |Zarejestruj się
25-09-20 15:38
Odp: [Z] Jak-7B
laszlik
Na forum
Od 2004
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 4
Posty - 417
No, proszę. Frontalny atak na wszystkich frontach. Dobrze!
Marcin, jezeli jest taka szansa, to wykorzystaj ją dla dobra modelu. Na Twoim miejscu osobiście bym ich cisnął. W przeciwnym razie możesz być bardzo rozczarowany efektem końcowym. No i wszyscy chętni do kupna także.
25-09-20 16:04
Kruhlik
Na forum
Od 2020
Posty - 20
E tam, gadanie. Jakie pliki taki druk.
18-10-20 19:12
ceva

Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 5
Relacje z galerią - 7
Galerie - 26
Posty - 3 374
W Rupieciarni - 28
Projekt 50 Lat MM
"Kilka dni" od 16.09. już minęło i...?
Sterczące kolce Pondijusa, ostre grzebienie Daktyloskopei, Trygla i latający Wieprzoryb
są niczym wobec Bestii która nas gnębi...

Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę.

GUZZISTI , LANCISTI
18-10-20 19:29
Marcin Dworzecki
Na forum
Od 2008
Relacje z galerią - 1
Posty - 228
...i jest problem. Najpierw trwały długie negocjacje z Empikiem, Ruchem i Kolporterem. Powiem wam, że te firmy są na skraju bankructwa i nie są zainteresowane niszowymi tytułami. Z Empikiem i Ruchem się udało, ale wtedy pojawił się zabójczy koronaświrus (znowu) i nasz kochany rząd oszalał (znowu). Więc dystrybutorzy powiedzieli pauza. Na razie nie biorą tytułów i czekają do grudnia. Co gorsza podpisane umowy zabraniają Answerowi sprzedaży przed oddaniem nakładu do Ruchu i Empiku. Renegocjacje są w toku, trzeba czekać i podziękować jaśnie nam panującym.
18-10-20 20:10
dryf
Na forum
Od 2015
Posty - 83
Świetna waloryzacja , i ogólnie ciekawa pozycja , kupię na pewno ,ale chciałbym zobaczyc kiedyś tak zwaloryzowany model okrętu.
18-10-20 20:44
sztukmistrz
Na forum
Od 2019
Galerie - 12
Posty - 284
Hm jakieś fatum. Takie moje przemyślenia odnośnie dystrybucji, to w obecnej sytuacji lepiej odpuścić empik i takie tam no chyba, żeby był zestaw do kupienia tj. model, lasery i kabinka wtedy ma to sens, ja powiem szczerze jak się ukaże to pójdę do empiku pooglądać a kupie w answerze zestaw kij z kosztami przesyłki za lasery i kabinke też policza. Myślę, że dobra prezetacja modelu w necie zastąpiłaby inne formy sprzedaży. Ale to tylko moja opinia.
uwielbiam zapach butaprenu o poranku
18-10-20 21:08
dryf
Na forum
Od 2015
Posty - 83
W sumie racja , od dłuzszego czasu kupuję zestaw - a w empikach laserów nie kupisz .Druga sprawa to tzw opóźnienia epidemiczne , wg mnie to opóźnienie potrwa bardzo długo , mam wrażenie że to początek dopiero.
19-10-20 09:01
Mejdej

Na forum
Od 2005
Galerie - 10
Posty - 489
Projekt 50 Lat MM
Przyłączam się do przedmówców. EMPIK jest wygodny, ale pod warunkiem, że ma się do niego dostęp a minus to, że można nabyć tylko model bez dodatków. Podobnie jest z innymi stacjonarnymi punktami (Kolporter, Ruch itp.) Wydaje mi się, że lepiej w obecnym czasie nastawić się na sprzedaż online i lepiej zrobić dobrą prezentację modelu w Internecie niż naciskać na EMPIK itp.
Czekamy zatem dalej na tego Jaka :).
19-10-20 10:27
Plexus

Na forum
Od 2020
Relacje w toku - 1
Posty - 30
Nie ma się co dziwić że wydawnictwa zabiegają o sprzedaż w dużych sieciach, wystarczy przy tej ilości salonów pare osób kupi wydanie „od czapy”, „dla wnuczka, męża, wujka” albo po prostu z nudów czekając na żonę w galerii i to jest znaczna ilość w porównaniu z modelarzami zamawiającymi model z laserami u wydawcy z resztą oni pewno i tak już jeden egzemplarz kupili w Empiku ;).
19-10-20 10:55
Marcin Dworzecki
Na forum
Od 2008
Relacje z galerią - 1
Posty - 228
Nie ma co owijać w bawełnę. Zaprojektowanie i wyprodukowanie takiego modelu jak Jak kosztuje i to sporo. Dlatego sprzedaż musi być na dość wysokim poziomie, którego dystrybucja online raczej nie zapewni. Czasy są takie, że walka nie toczy się o poziom zysku tylko czy następny temat w ogóle się ukaże.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować