Zaloguj się |Zarejestruj się
29-08-15 12:41
[Galeria] Żyć jak latarnik... (cz.6) Gribbin Head Daymark. Paper Shipwright.
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 102
W Rupieciarni - 1
Tak jak obiecałem, dzisiaj będzie daymark

Charakterystycznym elementem krajobrazu przylądka Dorset, jest wysoka na 25,4 m wieża pomalowana w poziome biało-czerwone pasy. Zbudowana w 1832 roku przez Trinity Houses w celu ułatwienia nawigacji przy wejściu do portu Fowey. Ciekawostką jest, że daymark został zbudowany na prywatnym terenie należącym do znanej angielskiej pisarki Daphne du Maurier.

W scenerii papierowej 250 razy mniejszej:

Z przyczyn technicznych, link do galerii zewnętrznej. Inaczej już galerie nie będą prezentowane prze zemnie.

Aktualnie to chyba największy model z serii wydawniczej Paper Shipwright jaki posiadam w kolekcji. Oczywiście ucząc się cały czas kleić BCG udało mi się w kilku miejscach potknąć, ale generalnie wyszło nie najgorzej. Retusz wykonałem mocno rozwodnioną czerwoną PACTRĄ, tłustymi pastelami i ukochanymi akwarelami. Kapitan przewodnik to figurka z zestawu dostępna u wydawcy (nawiasem mówiąc to zapas tych figurek powoli mi się kończy :-/ ).

Poprzednie części:

(cz.1) St Martin's Daymark, Scilly Isles

(cz.2) Sjötorp Övre Lighthouse

(cz.3) Ålesund Molja Fyr

(cz.4) Holy Island Daymark

(cz.5) Little Red Lighthouse.

PS: Obiecuję, że następnym razem będzie normalna latarnia ;-)

--

Post zmieniony (13-06-20 18:35)
29-08-15 13:45
Odp: [Galeria] Żyć jak latarnik... (cz.6) Gribbin Head Daymark. Paper Shipwright.
Doody

Na forum
Od 2013
Posty - 1 493
W Rupieciarni - 1
Powstaje imponująca kolekcja.
Pozdrawiam Darek
29-08-15 14:24
Odp: [Galeria] Żyć jak latarnik... (cz.6) Gribbin Head Daymark. Paper Shipwright.
rodrus
Na forum
Od 2014
Relacje z galerią - 1
Galerie - 11
Posty - 2 737
W Rupieciarni - 23
Fajna. Przypomina trochę średniowieczne baszty obronne :)
29-08-15 18:04
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 102
W Rupieciarni - 1
Doody nie taka znowu imponująca bo raptem kilka modeli ;-)

rodrus nie za bardzo obronna, bo schodki na górę są kręte, strome i strasznie wąskie :-D ;-) Ale widoki... ;-)
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
29-08-15 21:21
Kilmister

Na forum
Od 2012
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 9
Galerie - 29
Posty - 1 719
Projekt 50 Lat MM
29-08-15 22:44
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 102
W Rupieciarni - 1
Kilminster przypuszczam, że z oszczędności. Ta niepomalowana strona jest od lądu. Ale papieru na to nie mam.
Pozdrawiam!
Chopin

Moje galerie. Nie chce mi się już walczyć z hostingami. Nie pasuje taki układ? Nie zaglądaj.
Lakiernia czołgów Różowy Słonik. Lakierujemy czołgi na każdy dostępny kolor, o ile jest to różowy...
29-08-15 22:50
ceva

Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 7
Galerie - 26
Posty - 3 387
W Rupieciarni - 28
Projekt 50 Lat MM
Żeś się rozbrykał ;-)

A kiedy coś z naszego grajdoła?
Sterczące kolce Pondijusa, ostre grzebienie Daktyloskopei, Trygla i latający Wieprzoryb
są niczym wobec Bestii która nas gnębi...

Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę.

GUZZISTI , LANCISTI
29-08-15 22:59
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 102
W Rupieciarni - 1
ceva z naszego podwórka interesują mnie tylko trzy lighthous-y ;-) Ale muszę je najpierw pomniejszyć do 1:250, żeby pasowały do kolekcji ;-) Pozostałe są piękne, ale nie spełniają pewnego wymogu, według którego prowadzona jest kolekcja ;-) Jakiego? A to już niech pozostanie moją słodką tajemnicą ;-)
Pozdrawiam!
Chopin

29-08-15 23:05
ceva

Na forum
Od 2005
Relacje w toku - 6
Relacje z galerią - 7
Galerie - 26
Posty - 3 387
W Rupieciarni - 28
Projekt 50 Lat MM
Nie wiem czemu ale myślę że latarnia Stilo jest na Twojej liście.
:-)

To mówiłem ja posiadacz Fiata ;-)
Sterczące kolce Pondijusa, ostre grzebienie Daktyloskopei, Trygla i latający Wieprzoryb
są niczym wobec Bestii która nas gnębi...

Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę.

GUZZISTI , LANCISTI
30-08-15 10:15
Chopin

Na forum
Od 2003
Relacje z galerią - 1
Galerie - 48
Posty - 3 102
W Rupieciarni - 1
Tak, ale domyślam się, że to nie jest to co Ty się domyślasz ;-)

To mówiłem ja posiadacz mini Skody :-P
Pozdrawiam!
Chopin

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować