No nie mogłem sie powstrzymać :):)
Nie będę się rozpisywał o okręcie bo o tym wiele w necie .
Model postaram sie zrobić z pełnym wyposażeniem . Nie wiem na ile to będzie możliwe , ale będę sie starał . Mam troszkę zdjęć wiec będzie z czego korzystać .
Kadłub wykonałem sam :):) Jest prosty , i wszystko poszło znakomicie .
Na początek szkielet
Następnie skleiłem pokład z burtami . Przy tej metodzie mam większą kontrolę nad połączeniami miedzy burtami a pokładem .Krawędzie łączeń ścięte pod kątem , aby jak najmniej retuszować .Jest też podposzycie pod resztą szkieletu .
Potem wystarczyło to nałożyć na siebie , okleić dno , i takie coś mi wyszło
W modelu wymieniłem elementy rufy która była szara , ja zrobiłem czarną , zgodnie ze zdjęciami .
Oczywiście jak to u mnie bywa , najpierw coś zrobię , a potem muszę zmieniać . ehh
Andrzej
--
Post zmieniony (01-04-16 20:19)
Nie będę się rozpisywał o okręcie bo o tym wiele w necie .
Model postaram sie zrobić z pełnym wyposażeniem . Nie wiem na ile to będzie możliwe , ale będę sie starał . Mam troszkę zdjęć wiec będzie z czego korzystać .
Kadłub wykonałem sam :):) Jest prosty , i wszystko poszło znakomicie .
Na początek szkielet
Następnie skleiłem pokład z burtami . Przy tej metodzie mam większą kontrolę nad połączeniami miedzy burtami a pokładem .Krawędzie łączeń ścięte pod kątem , aby jak najmniej retuszować .Jest też podposzycie pod resztą szkieletu .
Potem wystarczyło to nałożyć na siebie , okleić dno , i takie coś mi wyszło
W modelu wymieniłem elementy rufy która była szara , ja zrobiłem czarną , zgodnie ze zdjęciami .
Oczywiście jak to u mnie bywa , najpierw coś zrobię , a potem muszę zmieniać . ehh
Andrzej
--
Post zmieniony (01-04-16 20:19)