Witam wszystkich. Taki to samolot udało mi się zlepić, projekt Marka Pacyńskiego.
Jest to pierwszy model tego autora jaki sklejałem. Co do spasowania części to nie ma większych problemów, dobrze się to składało. Drobne błędy to za długie golenie podwozia o około 4mm, lampka sygnalizacyjna na prawym skrzydle jest wydrukowana odwrotnie czyli tak jakby miała być na lewym.
Model raczej nie polecam początkującym jest dość trudny w budowie szczególnie środkowa część kadłuba i połączenie z nim skrzydeł (wręga do wręgi). Mi średnio to klejenie wyszło. Mała liczba rysunków montażowych i oznaczeń części też specjalnie nie ułatwia pracy. Sporo części podklejałem kartonem i tekturką 0,5mm, wzmacniałem szkielet skrzydeł dodatkową tekturą. Lotki przerobione na właściwe z żółtym kolorem od spodu, dodałem też zwężkę Venturiego z boku kadłuba.
Zapraszam do oglądania zdjęć:
Chciałbym powiedzieć coś mądrego ale trudno mi się odnieść do tego bez emocji. Jestem pod niewyobrażalnym wrażeniem Pana kunsztu. Cieszę się także że model prezentuje się tak dobrze bo tylko ja wiem ile pracy w niego włożono przy tworzeniu efektów 3d. Jest kilka baboli które zauważyłem niestety ale tak to już jest. Mam nadzieje że następne M.C.200 w wersji afrykańskiej także nie będzie ustępować jakości a na pewno będzie posiadać poprawione wszystkie zauważone braki.