Relacja
Bardzo Wam koledzy dziękuje, pochwały są bardzo miłe choć może trochę na wyrost.
GTiStyle Gablotę zamawiałem, poprosiłem o wygiętą w literę U z wklejonymi szczyatmi. Reszta elementów też zamawiana w stolarni ale montaż oklejanie i skręcanie to moja praca.
Jak wspomniałem nie robiłem galerii bo staram się jeszcze co nieco w nim dokończyć.
Zrobiłem podstawkę więc przyszedł czas na brakujące detale. Jednym z nich jest kabel jaki idzie od skrzynki. Zrobiłem go z cyny i zakończyłem imitacją wtyczki bo przypuszczam że taką miał.
Na zdjęciu mało co widać ale cyna pozwoliła go bardziej naturalnie ułożyć.
Stanąłem przed najgorszym wyzwaniem i nie wiem czy mu podołam, chodzi o siatki zebrane i podwiązane na relingu. Nigdzie nie znalazłem materiału jaki mógłby mi je zasymulować więc próbuje je wykonać samodzielnie.
Na lewo jeden przebieg wiązałem cieńszą nicią na przecięciach lin i wzmacniałem BCG. Drugi spróbowałem skleić delikatnie skleić rzadkim wikolem.
Z prawej przeplatam wersję, mam nadzieje docelową i spróbuje je powiązać. W tym celu usunąłem z mego "krosna" dno, podłożone tylko do zdjęcia, by móc to robić z dwóch stron.
Muszę zawiązać go tak na trzy razy to się nie powinien rozpaść przy odcinaniu końcówek.
Nie mam pewności czy temu podołam, do przeplecenia mam jeszcze z 1,5 cm lin czyli jakieś z 15 ale czy nie eksploduje przy wiązaniu tych supełków tego nie wiem.
Podziwiam szkutników jak oni to robią jest dla mnie nie do pojęcia.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 05-08-26 21:30.