Witam,
chciał bym się podzielić się z Wami moim jednym z kilku modeli z wyd. JSC jakie mi jeszcze zostały. (Jak będę miał możliwość to spróbuję wrzucić Graf Zeppelin'a i Bismarck'a również z JSC w 1:400 i mam gdzieś jeszcze King George'a V (także JSC 1:400) ale muszę go skończyć).
Wracając do tematu model przedstawia niemiecki pancernik Gneisenau sprzed wybuchu II WŚ, z 1938r. i również sprzed gruntownego remontu, Gneisenau w lutym 1942r został ciężko uszkodzony, jednakże do remontu nie doszło, gdyż Niemcy całą uwagę skupili wówczas na U-boot'ach a prace nad remontem Gneisenau'a się przedłużały na tyle długo by w 1943r całkowicie przerwać pracę nad nim. Główne założenia remontu przewidywały wydłużenie kadłuba i zmianę artylerii głównej z 9x280mm (wieże trzydziałowe) na 6x380mm (wieże dwudziałowe) oraz zmianę artylerii p-lot.
Sam model jest wykonany w standardzie. Ogólnie z modelu jestem zadowolony. Ale część mógł bym się bardziej postarać. Wszystkie elementy do siebie pasują, nie miałem problemów z pasowaniem, docinaniem, łataniem itd. Wszystko do siebie pasuje. Kadłub nie jest zwichrowany czy wygięty. Przepraszam jeżeli są kiepskie zdjęcia ale muszę się nauczyć aparatu.
--
Post zmieniony (15-07-17 19:34)