Zaloguj się |Zarejestruj się
08-11-15 18:23
Odp: [zapowiedź] Kościół Mariacki w Krakowie około 1320 roku
wokram
Na forum
Od 2015
Posty - 33
Model jest już dostępny w sklepikach muzealnych (również w sklepiku internetowym):

[www.mhk.pl]
28-01-16 09:52
wokram
Na forum
Od 2015
Posty - 33
Ze względu na uwagi dotyczące braku podstawy w modelu kościoła Mariackiego przygotowałem taki element. Niestety nie pojawi się on przed ewentualnym drugim wydaniem modelu. Dlatego zdecydowałem się udostępnić go w wersji elektronicznej. Do wydruku konieczna jest drukarka obsługująca co najmniej format A3. Plik pdf z elementem waży 21MB (przygotowany dla rozdzielczości 300dpi). Poniżej podaję link do pliku, który można ściągnąć z serwisu MediaFire.

[www.mediafire.com]

Kilka zdjęć prawie gotowego modelu wraz z podstawą (brakuje sterczyny na hełmie Hejnalicy oraz rzygaczy):

Ze względu na dołożenie dość dużych tolerancji mający umożliwić wydruk na jak najszerszej gamie urządzeń nie dodałem grafik reprezentujących kamienne stopnie przy wejściach do kościoła. Elementy te proponuję wykonać samodzielnie z tektury o grubości 1mm lub cieńszej. Poniżej trzy zdjęcia, które mogą pomóc w wykonaniu tych elementów.

Wejście od strony południowej.

Wejście od strony zachodniej.

Wejście od strony północnej.

--

Post zmieniony (28-01-16 09:55)
09-04-21 10:04
ANDSZY
Na forum
Od 2018
Posty - 184
Witam, następne modele będą?Co z kościołem Św.Wojciecha ?
10-04-21 00:52
Bizon

Na forum
Od 2008
Relacje z galerią - 1
Galerie - 11
Posty - 1 915
Projekt 50 Lat MM
Może dałoby się podzielić tak, aby wydrukować w formacie A4?
Im trudniejsza jest walka, tym większe będzie zwyciestwo!
"w życiu jest dobrze, gdy jest dobrze i nie dobrze, bo gdy jest tylko dobrze to niedobrze"
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować