Po wystawie mój model stracił podstawę do modelowania, ponieważ tamta stała się podstawą transportową. Niestety model wymaga jeszcze paru prac by go ukończyć i pojawił sie problem, jak też wyzwanie i po paru miesiącach się udało. Fakt, że nie wszystko wyszło ale jestem zadowolony ze swojego dzieła. Głównym założeniem projektu było urządzenie, które pozwoli po włożeniu do niego wykonywać prace, aż do ukończenia jednostki. By model się nie kurzył to górny segment jest zdejmowany i można umieścić model pod kloszem. Niestety tutaj nie wyszło mi to, bo klosz już miałem i model w urządzeniu jest za wysoki o 3-4 mm. Przy kolejnym zrobię pokrywę wyższą :-) Niestety stoczni z pkt widzenia technologicznego nie dało sie zrobić niższej. Tak więc przedstawiam stocznię modelarską do budowy okrętów swojego autorstwa. W urządzeniu można montować wybrane modele w skalach od 1/700 do 1/200. Oczywiście jakby ktoś był zainteresowany mogę taką stocznię wydrukować i odsprzedać jako gotowe urządzenie. Jeśli ktoś potrzebował by modyfikacji to też mogę je uwzględnić :-)
[
youtu.be]
Post zmieniony (19-10-25 18:04)