Dobry wieczór wszystkim.
Dawno się tu nie pokazywałem, ale kiedyś wrócić trzeba.
Przedstawiam niniejszym miniaturkę w wybitnie nietypowej skali - potrzebowałem pojazdu dla urozmaicenia wyglądu modeliku bunkra MO-S-19 Alej w takiej właśnie skali produkowanego.
Dlaczego akurat ten pojazd? Jest po prostu jedynym znanym mi modelem kartonowym pancernego pojazdu czechosłowackiego w malowaniu jeszcze czechosłowackim, nie niemieckim lub słowackim czasu wojny. Kupiłem go na stronie Best Paper Models razem z dioramką pt. Mobilizacja 1938 (oferowany samodzielnie był już właśnie w późniejszych malowaniach), w skali 1:87, i odpowiednią stronę wydrukowałem w stosownym pomniejszeniu.
Dobra, czas na zdjęcia.
Sam pojeździk:

...i w pobliżu bunkra:

Miłego oglądania :-)
Dawno się tu nie pokazywałem, ale kiedyś wrócić trzeba.
Przedstawiam niniejszym miniaturkę w wybitnie nietypowej skali - potrzebowałem pojazdu dla urozmaicenia wyglądu modeliku bunkra MO-S-19 Alej w takiej właśnie skali produkowanego.
Dlaczego akurat ten pojazd? Jest po prostu jedynym znanym mi modelem kartonowym pancernego pojazdu czechosłowackiego w malowaniu jeszcze czechosłowackim, nie niemieckim lub słowackim czasu wojny. Kupiłem go na stronie Best Paper Models razem z dioramką pt. Mobilizacja 1938 (oferowany samodzielnie był już właśnie w późniejszych malowaniach), w skali 1:87, i odpowiednią stronę wydrukowałem w stosownym pomniejszeniu.
Dobra, czas na zdjęcia.
Sam pojeździk:

...i w pobliżu bunkra:

Miłego oglądania :-)
Adam - ffulmar2@gmail.com ==== Skype: adams-1970 ==== GG: 2629637 <--- uprzedź mailowo, nie przyjmuję wiad. od nieznajomych
Ostatni skończony: dorożka Hansom'a z fragmentem Baker Street (CSSH, 1:24)
Obecnie na warsztacie: PZL M-18 Dromader (GPM) i inne
Ostatni skończony: dorożka Hansom'a z fragmentem Baker Street (CSSH, 1:24)
Obecnie na warsztacie: PZL M-18 Dromader (GPM) i inne