13-02-24 16:28
Na forum od 2013
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 11
Galerie - 2
Posty - 2 063
Projekt 50 Lat MM
13-02-24 16:28
Odp: [Technika] Poradnik dla początkujących + spis patentów
Na forum
Od 2013
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 11
Galerie - 2
Posty - 2 063
Projekt 50 Lat MM
Ryszard do mnie napisał :) . Zaraz wrzucę na jakiś dysk google i podam link

PDF do ściągnięcia z linku poniżej wersja 7

[drive.google.com]

Powiem Wam tak, fejs jest fajny ale w sumie do dupy , tam się cos widzi przez chwilę a potem znika i znaleźć cos to masakra. Forum to forum, po latach można wygrzebac ciekawe informacje

Post zmieniony (13-02-24 16:51)
Douglas Preston, Lincoln Child- seria Pendergast, Jo Nesbo seria Harry Hole , Lee Child

Wiem jak się robi modele doskonałe ... ino nie umiem :)
23-02-24 12:32
Dzięki forumowicze za odzew.
Jak to się mówi rzetelnej wiedzy nigdy dość.

Coraz częściej dochodzę do tych samych wniosków co Alski że Fajs(z)book to narzędzie jest do d****,
a od siebie i z własnych obserwacji dodam że stworzone przez ryżego-żydomasona z funkcjonalnością do modelarskich tematów żadną.
Jednocześnie zaznaczam iż powyższa opinia jest moją indywidualną opinią nie prezentującą opinii forum zarówno w całości jak i w zdaniu jednostkowym bądź odrębnym.
Wszelkie zastrzeżenie odnośnie zaprezentowanej mojej opinii uprasza się kierować na adres e-mail: <rpt.model@gmail.com> .

Całe szczęście że istnieje to forum .

Fantastyczny i niezmiernie pomocny poradnik.
12-08-24 19:59
Na forum od 2019
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 12
Posty - 125
12-08-24 19:59
Na forum
Od 2019
Relacje w toku - 4
Relacje z galerią - 1
Galerie - 12
Posty - 125
Cześć.

Nie chcę negować tego "pliku" bo jest zbiorem ciekawych patentów zaczerpniętym z różnych relacji.... ale..

1. PDF - od razu odnosi się do konkretnych kategorii modelarstwa.... czyli mamy samoloty i statki.
2. Brakuje wstępu do modelarstwa.... Czym jest.... na jakie kategorie jest dzielone i dlaczego akurat zajmujemy się kartonem a nie np.: plastykiem czy modelarstwem RC.
3. Brak opisów zdjęć ( na co powoływane jest 3/4 wpisów czy komentarzy cytowanych w tym wpisie ) Ja osobiście próbując to przeczytaj... pogubułem się na liczeniu zdjęć jak na etapach budowy jakie tam są opisane.
4. Praca jest siemiężna, ale można by to było trochę "bardziej oprawić".

Szacunek za samą inicjatywę takiego zbioru, ale zrobiłbym to torchę inaczej....

Piszę tylko i wyłącznie dlatego, że ciekwią mnie takie publikacje, a sam od trzech staram sie dostosować swoja prezentację i lekcję z budowy modeli dla dzieciaków w szkołach podstawowych.... ( mogę poszczyść się tym, że z pierwszych zajęć które trwały 3h, po dwóch latach testów skróciłem czas do 60 min. włacznie z prezentacją ).
Bądź sobą, nie taki jak Cię postrzegają.
Pozdrawiam,
Karol
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować