Witam,skróciłem kolumnę działka,oczyściłem podstawę w działka, skróciłem celownik i uchwyty na ramion,są bombki gotowe do montażu i ponton, wiszą linki ,pozdrawiam marek
Marek1, ... patrzę na to działko i sądzę, że mimo wszystko nadal jest zbyt "monstrualne" ;-)
znalazłem plan, na którym to działko ma bardziej "naturalne rozmiary":
[img.photobucket.com]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam,używajcie sobie,ale cieszy mnie odzew i zainteresowanie nad poprawnością wykonania naszego ścigacza,dzisiaj wykonałem obmiary z planem w Modelarzu Pana Miarki i tylko zmniejszyłem chwyty ramion.Po pomiarach; na planie dł okrętu 323mm oryginału 19,22m przelicznik 1,68 ,dł działa 21,4mm do chwytów, wysokość w kłębie14,8mm , moje obecnie takie ma wymiary ,pozdrawiam marek
A czy przypadkiem rury wydechowe nie powinny być zwrócone końcówkami ku osi symetrii kadłuba? Skleiłem ostatnio ten model (w oryginalnej skali co prawda), i z rysunków zestawieniowych wywnioskowałem właśnie takie ustawienie. A może to ja jestem w błędzie?
Wygląda elegancko. Armata ruchoma. Kółka ratunkowe i pontony (tratwy) na miejscu. Nie wiem ale chyba kółka powinny mieć jakieś fragmenty czerwone tylko że byłyby dobrze widoczne z daleka a tu kamuflaż - to by się trochę kłóciło.
STEP BY STEP
Pośpiech jest wskazany tylko przy jedzeniu ze wspólnej miski.
<[www.konradus.com] ,nie koniecznie, rozważałem to, ale myślę skoro jest kamuflaż ,to po coś go robiono, a nie po to aby dodawać żarówę w postaci jaskrawego koła , było by widoczne z samolotu ,ale nie na fali ,pozdrawiam marek[www.iwm.org.uk]