Witam,
Zaczynamy kolejną relację. Idea zakłada budowę Sturmgeschutz SU-122 (r) innymi słowy czas zabrać się za wycinankę Answera z Su-122 w malowaniu zimowym skleić i pomalować.
Tu mam dylemat jak pomalować fotek mało kilka fantazji znalazłem na forach plastikowych. Wymyśliłem trzy warianty: (Oznaczenia farb są Pactry.)
1. Cały model pomalować na zielono (A112) Russian Armor Green. Najbardziej prawdopodobny pozostałe to bardziej fantazja.
2.Koła na zielono (A112) góra (A104) Panzer Dunkelgelb pasy na zielono (A106) Panzer Olivgrun
3.Koła na zielono (A122) góra (A104) Panzer Dunkelgelb pasy na brązowo (A103) Rot Braun
Był jeszcze wariant by opcje pierwszą wykonać na zimowo ale chyba mam dość śniegu na zewnątrz.
To co już jest sklejone czyli szkielet z uzupełnieniem wolnych przestrzeni by poszycie miało się czego trzymać:
Tylna płyta na silnikowa i moja wariacja na temat jej usztywnienia. Najpierw podkleiłem ją brystolem potem powklejałem jak widać kawałki tektury
Tył
Na koniec fotki jakie znalazłem w necie:
Wszelkie pomysły i sugestie mile widziane zarówno co do malowania jak i dewastacji użytkowej..
Pozdrawiam.
Post zmieniony (03-01-11 08:12)