Zaloguj się |Zarejestruj się
05-09-09 14:20
[Galeria] Autoblinda AB-41 /WAK/
pol
Na forum
Od 2009
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 1
Galerie - 8
Posty - 558
Witam wszystkich forumowiczów.
Po czterech miesiącach pracy chciałem zaprezentować wykonany ostatnio przeze mnie model. Jest to samochód pancerny Autoblinda AB-41, wycinanka z wydawnictwa WAK.
Model jest trudny i pracochłonny. Opracowany został bardzo szczegółowo i bez dużych uproszczeń. Problem stanowią momentami nieczytelne rysunki montażowe. Ale mimo to szczerze polecam.
Zapraszam do oglądania zdjęć.
pozdrawiam pol

Post zmieniony (06-09-09 09:59)
pol / godlewskipawel@wp.pl
ukończone: TK-3 WAK, PzKpfw I Aufs.F WAK, Admirał Uszakow Pro Model,Krupp-Protze Modelik, AB 41 Autoblinda WAK, Pietropawłowsk Modelik, DODGE WC54 WAK, R-27 CYKLON PRO-MODEL,Panhard ,Oldenburg Pro-Model,Staghound Modelik, Wz 34 KK, Kfz 69 Modelik, FAI Modelik, GM C15TA WAK, T-20 WAK, MCV 80 Modelik, M16 MGMC WAK, Tatra 813 Kolos, T-37 Answer, Dragon Wagon GPM,
na warsztacie: Willys MB jepp WAK
w poczekalni:
05-09-09 22:55
Odp: GALERIA Autoblinda AB-41 /WAK/
Miskowski
Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 1
Posty - 470
Czy ten ciekawy i oryginalny pojazd rzeczywiście tak nisko siedział na dupie? - taką mam wątpliwość panzer-laika, poza tym model fajny.
05-09-09 23:07
Odp: GALERIA Autoblinda AB-41 /WAK/
pol
Na forum
Od 2009
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 1
Galerie - 8
Posty - 558
Miskowski -faktycznie masz rację, nie zwróciłem na to uwagi. Trochę opuścił się na zawieszeniu, które jest a właściwie było pracujące. Teraz usztywniłem je super glu i jest wyżej niż na moich fotkach. W porównaniu ze zdjęciami orginału po poprawce jest ok.
Tylko jedna uwaga to co wziąłeś za tył faktycznie jest przodem tego pojazdu.
pozdrawiam pol
ukończone: TK-3 WAK, PzKpfw I Aufs.F WAK, Admirał Uszakow Pro Model,Krupp-Protze Modelik, AB 41 Autoblinda WAK, Pietropawłowsk Modelik, DODGE WC54 WAK, R-27 CYKLON PRO-MODEL,Panhard ,Oldenburg Pro-Model,Staghound Modelik, Wz 34 KK, Kfz 69 Modelik, FAI Modelik, GM C15TA WAK, T-20 WAK, MCV 80 Modelik, M16 MGMC WAK, Tatra 813 Kolos, T-37 Answer, Dragon Wagon GPM,
w poczekalni:
06-09-09 19:05
Odp: [GALERIA] Autoblinda AB-41 /WAK/
Jasiek
Na forum
Od 2009
Relacje w toku - 7
Relacje z galerią - 9
Galerie - 3
Posty - 2 001
Jak oceniasz model pod względem sklejalności? Robię teraz samochód pancerny Wz.28 tego samego autora i jestem ciekaw czy czekają mnie jakieś niespodzianki.

Pozdrawiam!
06-09-09 19:21
RomanC
Na forum
Od 2007
Relacje w toku - 21
Relacje z galerią - 12
Galerie - 39
Posty - 1 100
Ekstra wykonanie. Widać że się napracowałeś. Moje szczere gratulacje.
Pozdrawiam.
-----------------
06-09-09 19:27
pol
Na forum
Od 2009
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 1
Galerie - 8
Posty - 558
Jasiek - model jest zaprojektowany bardzo precyzyjnie i drobiazgowo, nie było błędów jeżeli chodzi o spasowanie części, problem to niejasne , momentami nieczytelne i nieprecyzyjne schematy pomimo, że jest ich dużo. W autoblindzie papier w modelu był za cienki i trzeba było wzmacniać konstrukcję aby była w miarę stabilna. Skomplikowane zawieszenie pojazdu, które na końcu i tak usztywniłem super glu. Ale większych problemów nie było, pomogły mi relacje z budowy tego modelu przez innych forumowiczów.
Dużo pracy i frajdy...
pozdrawiam pol
w poczekalni:
06-09-09 20:12
Janek

Na forum
Od 2006
Relacje z galerią - 3
Galerie - 48
Posty - 275
Paweł świetnie sobie z tym modelem poradziłeś - gratuluję.
Pozdrawiam
06-09-09 21:14
QN

Na forum
Od 2003
Relacje w toku - 1
Relacje z galerią - 25
Galerie - 8
Posty - 3 346
Maszyna całkiem całkiem. Podoba mi się.
Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------
06-09-09 22:22
pol
Na forum
Od 2009
Relacje w toku - 2
Relacje z galerią - 1
Galerie - 8
Posty - 558
Dzięki za miłe słowa od tak doświadczonych modelarzy. Z tym większym zapałem rozpocznę następny model. Do stoczni wpływa Pietropawłowsk z Modelika
pozdrawiam pol
w poczekalni:
11-09-09 10:01
messer

Na forum
Od 2004
Relacje w toku - 13
Relacje z galerią - 12
Galerie - 37
Posty - 1 913
Gratuluję ukończenia modelu. Szkoda, że nie prowadziłeś relacji na bieżąco - wtedy zawsze byłaby możliwość czegoś podpowiedzenia czy innego rodzaju pomocy. Mimo to cieszę się, skleiłeś ten model. Jako ciekawostkę mogę dorzucić galerię Autoblindy , sklejonej przez japońskiego modelarza:
[www.kami-mokei.com]
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować