@Bart
i znajdź wariata który zamodeluje TO wnętrze 😂😂
pozdro
WOJTEK
...może i lepię powoli, ale za to beznadziejnie....
...ja każdy model potrafię zchrzanić, a jaka jest twoja super-moc ?
-------------------------------------------------------------------------------------
W lepieniu: Luxtorpeda , Bussard , Alkett , America i coś tam jeszcze :)
Polepione : Kaplica M.B.Śnieżnej , Cerkiew
Tu troche odkopałem wątek . Ale Answer wydał 2-a Kübelwageny (notabene mam je sklejone). I moim skromnym zdaniem mozna by sie pokusić o wersje dodatkowe czyli Kûbelwagen - półgąsienicówka, oraz wersje z wieżyczką strzelniczą. W plastikach takie wersje mają. Moze w kartonie sie doczekamy.
A ja znowu odkopałem watek bo zamarzył mi się model kartonowy ( niestety nie znam się na linkowaniu etc) który wystepuje pod nazwą Stage Coach Wild West . Niestety tłumacz internetowy podaje jakieś bzdury gdy tymczasem chodzi o powóz pasażersko - pocztowy z pierwszej połowy XIX wieku z Dzikiego Zachodu . Coś pieknego, skala 1:12 ma w plastiku. 4 konie, szprychowe koła. Konie jak wiemy z taczanki z WMC czy wozów taborowego i sanitarnego z GPM-u to nie problem. A koła typu szprychowego są dość powszechnie znane w kartonie.
A mnie się marzy wydanie F-5 freedom fighter w malowaniu amerykańskim/południowowietnamskim z okresu wojny wietnamskiej . F-111 też bym chętnie skleił .