Witam...
Ponieważ prace nad Friedrichshafen FF 33 mają się ku końcowi ;-), postanowiłem zrobić sobie małą odskocznie od FF i skleić innego drucika a mianowicie model francuskiego myśliwca Morane-Saulnier L z wydawnictwa Answer w skali 1:33. Model na pierwszy rzut oka nie należy do trudnych, ale to okaże się podczas sklejania, części nie wiele a schematy rysunków dość ubogie. W wycinance zamieszczone są dwie wersje malowania o numerach MS 275 oraz MS 356 ja wybrałem ta drugą wersję a dlatego iż nigdzie na forum nie znalazłem, aby ktoś sklejał wybraną przeze mnie wersję. Co do historii tego modelu to nie będę się rozpisywał, kto będzie zainteresowany to odsyłam do wycinanki lub poszperania sobie w necie gdzie informacji jest bardzo dużo...
Oto kilka zdjęć wycinanki...
Boczne części kadłuba samolotu postanowiłem podkleić tekturka 0,5 mm. następnie skleiłem je z wewnętrznymi częściami kadłuba i na koniec retusz brązową farbką typ Pactra. W fotelach pilotów postanowiłem zrobić parę otworków, aby wyglądały bardziej realistycznie hehe...Następnie małe ulepszenia w tablicy przyrządów typ zegary ;-]
c.d.n.
Pozdrawiam...
Post zmieniony (15-08-09 15:43)
Na półce "Relacje z Galerią"
* Fokker Dr.1 MM * Fokker E.V (D.VIII) MM * Sopwith F.1 CAMEL MM * Fokker D.VII KK * Ścigacz OP MM * Fokker E.II GPM * Friedrichshafen FF33E GPM * Morane-Saulnier L-Answer * Nieuport IV-Answer * Macchi M.5 Answer wyd.I * Halberstadt D.II-GPM * Macchi M.5 Answer wyd.II * Das Boot U-25 typ. IA Fly Model nr.16 * Das Boot U-116 typ. XB Fly Model nr.16 *
W budowie "Relacje w Toku"
Das Boot U-141 typ. IID GPM 31/2012
Ford Tfc - Modelik 8/04